Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Prokázali se padělanými doklady

VSETÍNSKO: Soud cizince vyhostil z ČR. 

Dva cizince s padělanými doklady zadrželi počátkem týdne na vsetínské ubytovně policisté z cizinecké policie. Cizincům sdělili podezření z trestného činu padělání a pozměnění veřejné listiny, za což je soud včera odpoledne potrestal podmíněným trestem a vyhostil je z ČR.

Na cizince přišli kolegové z cizinecké policie během úterní pobytové kontroly na jedné ubytovně ve Vsetíně. Třiadvacetiletý cizí státní příslušník se policistům nejprve prokázal dokladem Litvy, pod kterým byl veden i v domovní knize ubytovatele. Tento doklad, který byl, jak policisté později zjistili na smyšlené jméno, kolegové s pomocí technických prostředků vyhodnotili jako padělek. Na další výzvu k předložení dokladů, které muže opravňují k pobytu v ČR, předložil cizinec platný cestovní pas Ukrajiny s povolením pobytu na území Maďarska, který už byl na pravé jméno. Mladý muž tedy pobýval na území České republiky nelegálně.

Totožný případ nelegálního pobytu i s padělaným dokladem Litvy, který se lišil pouze tím, že cizinec byl o deset let starší, zjistili policisté při kontrole o několik minut později ve stejné ubytovně.

Oba občany Ukrajiny kolegové zadrželi a eskortovali na policejní služebnu. Litevské doklady se smyšlenými jmény policisté podrobili odbornému zkoumání specialisty na doklady, kteří vyhodnotili, že se jedná o zdařilé padělky. Oběma cizincům jsme sdělili podezření ze spáchání trestného činu padělání a pozměnění veřejné listiny s trestní sazbou do tří let.

Vsetínský okresní soud včera odpoledne uložil cizincům podmíněný trest odnětí svobody na 4 měsíce s odkladem na 1 rok a na 1 rok je vyhostil z České republiky.

10. března 2017, mjr. Mgr. Lenka Javorková  

vytisknout  e-mailem