Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Projektový den pro maturanty středních škol v Semilech

SEMILY – Policisté prezentovali svoji práci studentům 4. ročníků středních škol. 

V rámci náboru nových kolegů uspořádali dne 28. března policisté na Územním odboru v Semilech „zážitkový den“ pro maturanty spolupracujících středních škol. Cílem této akce byla prezentace některých policejních činností a seznámení s podmínkami přijímacího řízení k Policii ČR.

Zúčastnění studenti byli rozděleni do pěti skupin, kdy každá skupina prošla pěti stanovišti.

Na prvním stanovišti personální oddělení seznámilo přítomné s podmínkami přijímacího řízení k Policii ČR a pracovníci Červeného kříže představili prostředky k záchraně lidského života. Studenti si vyzkoušeli i masáž srdce na resuscitační figuríně, se střídáním zachraňujících.  

Policisté z dopravního inspektorátu prezentovali svoji práci na druhém stanovišti, kde si studenti prohlédli služební vozidla, především vozidlo pro skrytý dohled s radarem RAMER. Přítomným bylo předvedeno technické vybavení dopravní policie, a to zastavovací pás, Alcotest Dräger, dalekohled (monokulár) apod.. Na závěr proběhla praktická ukázka laserového radaru.

Další prezentace probíhala v prostorách policejní střelnice, kterou si účastníci prohlédli a následně jim byla předvedena manipulace se zbraní a střelba ze samopalu.

V tělocvičně si pak každý, pod dohledem instruktora z odboru služební přípravy, vyzkoušel nanečisto část z testů tělesné zdatnosti (kliky, celomotorický test a člunkový běh). Někteří ze zúčastněných získali i slušné bodové hodnocení za jednotlivé disciplíny. 

Bezpochyby největším zážitkem pro přítomné byl cvičný vstup do objektu, ve kterém se nacházel nebezpečný pachatel, kterého měli zneškodnit. Nácvik probíhal v neobydleném objektu v části „Kolonka“, kde studenti ozbrojeni paintballovými zbraněmi museli zkontrolovat prostor a najít maketu pachatele, kterého následně zneškodnili výstřelem. Pohyb po objektu byl ztížen hlukem a dýmem ze zásahových výbušek.

Na závěr projektového dne promluvil ke studentům pan ředitel Územního odboru policie Semily plk. Mgr. Bc. Petr Šikola, LL.M., MBA, poděkoval za účast, zhodnotil průběh akce a v krátkosti zdůraznil význam policie pro bezpečnost společnosti.

Celé akce se zúčastnilo 32 studentů 4. ročníků čtyř středních škol Semilska.


29.3.2023
nprap. Martina Frýdová
preventistka KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem