Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Národní protidrogová centrála

Národní protidrogová centrála SKPV PČR

Projekt "Správným směrem" v Mostě

Dne 16. ledna 2013 v Mostě odstartovalo první kolo protidrogového preventivního projektu "Správným směrem". Při této příležitosti se v prostorách Územního odboru Most sešli organizátoři projektu a představitelé subjektů, zabývajících se prevencí návykových látek v Ústeckém kraji. Samotný projekt a doprovodnou výstavu protidrogových plakátů zahájil ředitel Národní protidrogové centrály plk. Mgr, Jakub Frydrych, ředitel Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje plk. Mgr. Tomáš Landsfeld a vedoucí Územního odboru Most plk. Mgr. Jiří Volprecht.  

     Projekt „Správným směrem“ navazuje na úspěšnou grafickou soutěž o nejlepší protidrogový plakát, která pod tímto názvem proběhla u příležitosti dvacátého výročí založení Národní protidrogové centrály a setkala se s pozitivním ohlasem. 
 
     Během 90 dnů bude v rámci Ústeckého kraje realizována prevence rizikového chování v oblasti návykových látek formou odborných seminářů a přednášek jak pro odbornou veřejnost, tak i pro studenty škol a to podle skutečných potřeb té které lokality. Smyslem projektu je společnými silami všech složek zabývajících se protidrogovou prevencí v daném regionu vytvořit co nejúčinnější soubor opatření, vycházejících z konkrétních problémů s drogami.
 
     Součástí projektu je vyhlášení soutěže o nejlepší protidrogový plakát. Soutěž je určena studentům ve věku 15 až 19 let, kteří mají možnost touto cestou vyjádřit svůj životní postoj k problematice nelegálních drog. Jimi zpracovaný plakát musí být jednoznačně zaměřen proti zneužívání nelegálních návykových látek a splnit stanovené technické parametry.
 
     Regionální blok projektu bude ukončen vyhlášením vítězů soutěže o nejlepší protidrogový plakát. Poté bude projekt pokračovat na dalších místech republiky.
 
Zpracovala: kpt. Mgr. Barbora Kudláčková
                                                                                                                                        vrchní rada plk. Mgr. Jakub Frydrych
                                                                                                                                                              ředitel
Fotogalerie

vytisknout  e-mailem