Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Projekt Nežij vteřinou již podeváté

BLANSKO: Tradiční preventivní akce proběhne již tuto sobotu. 

 Devátým ročníkem pokračuje i letos preventivní akce pro motorkáře, kterou tradičně pořádá Policie České republiky se svými partnery ve Sloupě. Prostranství před vstupem do zdejších krasových jeskyní tak 4. 6. 2016 od 13 hodin opět ožije tematickým programem, jehož hlavním cílem bylo vždy snižovat počty dopravních nehod motorek, případně mírnit jejich následky.

Blanensko je jednou z lokalit, která svým charakterem poskytuje motorkářům ty správné zážitky z jízdy. Některé trasy jsou však náročné a případný risk se nemusí jezdcům vyplatit. Jsou tu i úseky, které si již vyžádaly mezi milovníky jedné stopy oběti nejvyšší. Snad i díky každoročnímu přispění akce Nežij vteřinou, v posledních letech naštěstí k tragickým kolizím dochází méně. Naproti tomu čísla ve statistikách úrazů vzniklých při dopravních nehodách motorkářů mají stoupající tendenci.

Letos je akce připravena v již zavedeném a předchozími ročníky prověřeném formátu. Nejen motorkáři budou mít první červnovou sobotu znovu možnost zúčastnit se uceleného programu, jehož hlavní tématem je první pomoc při dopravní nehodě. Příchozí si budou moci na několika stanovištích vyzkoušet důležité úkony směřující k záchraně života pod vedením zkušených záchranářských profesionálů. Prezentovat se budou mototýmy hradní stráže, dopravní i vojenské policie. Rovněž uvidíte dynamickou ukázku enduro školy Masarykova okruhu a praktickou ukázku bezpečného ovládání motocyklu v rámci projektu Bezpečně na motorce. Nebudou chybět ani policejní záběry z dopravních nehod rozšířené o rozbor dopravních kolizí. Shlédnout budete moci techniku, výstroj a vybavení jednotlivých složek IZS včetně vrtulníku LZS. Zpestřením bude autogramiáda Karla Abraháma a Ondry Ježka. Dvouhodinový preventivní program zakončíme tradiční vzpomínkou na ty, kterým silnice vzala to nejcennější.

por. Mgr. Alice Musilová

vytisknout  e-mailem