Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Projekt financovaný z Norských fondů

Pokračuje realizace projektu „Zavádění policejních specialistů pro práci s minoritní skupinou Romů v sociálně vyloučených lokalitách“ 

Setkání devadesáti policistů z celé České republiky zahájil ředitel Ředitelství služby pořádkové policie plk. Doc. Ing. Martin Hrinko Ph.D., MBA, který byl u zrodu tohoto projektu.

Projekt financovaný z Norských finančních mechanismů je zaměřen na praktické zajištění stálé adaptace Policie ČR na podmínky vzrůstající společenské diverzity, snahu vybavit policisty odpovídajícími znalostmi a sociálními kompetencemi tak, aby byli schopni efektivní práce s romskou menšinou. Zároveň byl kladen důkaz na kvalitní a bezproblémovou komunikaci, rovněž na systematické budování vzájemné důvěry mezi Policií ČR a obyvateli sociálně vyloučených lokalit, posílení schopnosti řešení jejich problémů, a to i v součinnosti s dalšími orgány státní správy a samosprávy a nevládními organizacemi. Cílem projektu je rovněž získat v uvedené oblasti ověřené metody pracovních činností uplatňovaných v jiných státech EU a postupně je aplikovat v tuzemských podmínkách.

V průběhu čtyř denního instruktážně metodického zaměstnání uspořádaného Ředitelstvím služby pořádkové policie Policejního prezidia ČR v polovině dubna ve Zbirohu, se mělo možnost devadesát policistů ze všech čtrnácti krajských ředitelství seznámit s činností odboru bezpečnostní politiky a prevence kriminality MV v problematice sociálního vyloučení, dále seznámit s činností Policejního sboru Slovenské republiky v této oblasti. Na přednášku kolegů ze Slovenské republiky navázala zástupkyně z Agentury pro sociální začleňování Úřadu vlády ČR k problematice hoaxů a vyvracení předsudků a další odborníci k problematice menšin.

V průběhu závěrečného dne ředitel Ředitelství pořádkové policie ocenil jedenáct policistů pamětními medailemi za významný osobní přínos na úseku prevence kriminality v oblasti práce s menšinami.

kpt. Eva Kropáčová

24. května 2017

vytisknout  e-mailem