Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Projekt „Bezpečný Kolín“ získal ocenění na vědecké konferenci v Praze

KRAJ - Ve dnech 3. a 4. listopadu se v Praze konala mezinárodní vědecká konference „20 let prevence kriminality v ČR" 

Ve dnech 3. a 4. listopadu se v Praze konala dvoudenní mezinárodní vědecká konference „20 let prevence kriminality v ČR“. Pod záštitou ministra vnitra Milana Chovance (ČSSD) ji pořádal odbor bezpečnostní politiky a prevence kriminality Ministerstva vnitra. Tématem letošního ročníku bylo „Bezpečné město – naše společná věc“, součástí konference bylo vyhlášení výsledků tradiční soutěže o „Nejlepší preventivní projekt na místní úrovni“. Středočeský kraj do soutěže nominoval projekt „Bezpečný Kolín“, který nakonec obsadil druhé místo. Ocenění převzali starosta města a nově zvolený krajský zastupitel Vít Rakušan (STAN), ředitel Krajského ředitelství policie Středočeského kraje Václav Kučera a vedoucí Územního odboru Kolín Jiří Fejfar. Cílem projektu je zlepšování bezpečnostní situace na teritoriu města Kolín se zaměřením tzv. „pouliční“ kriminalitu, tedy majetkové trestné činy, krádeže vloupáním a prosté krádeže.

Konference se účastnili zástupci státní správy, samosprávy, bezpečnostních složek, akademické sféry, vědy a výzkumu či neziskových organizací zabývajících se prevencí kriminality. V úvodu konference bývalá ředitelka odboru prevence kriminality MV Jitka Gjuričová připomněla vývoj prevence kriminality v ČR v posledních 20 letech. Na ni navázal Michal Barbořík z odboru bezpečnostní politiky a prevence kriminality, který prezentoval Strategii prevence kriminality v ČR na léta 2016 až 2020. Zahraniční hosté z Polska, Slovenska a Maďarska pak informovali o vývoji a konstituování prevence kriminality ve svých zemích.

Během dvou konferenčních dnů v rámci sedmi odborných sekcí zde bylo odpřednášeno více než 60 příspěvků z různých oblastí prevence kriminality Za Středočeský kraj vystoupil krajský koordinátor prevence kriminality Milan Fára s přednáškou zaměřenou na spolupráci kraje s neziskovým sektorem při realizaci sociálních projektů prevence kriminality.  

Odkazy do noveho okna

Bezpečný Kolín

Bezpečný Kolín 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem