Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Projekt Bezpečí pro seniory

Senioři besedovali v Plzni 

     Na území Plzeňského kraje probíhá realizace projektu „Bezpečí pro seniory“. Projekt je součástí Krajského programu prevence kriminality Plzeňského kraje z roku 2011 a zapojili se do něj i policisté z Městského ředitelství police Plzeň.
     Cílem projektu je preventivně působit na seniory, kteří se během přednášek seznamují s trestnou činností, která je právě na nich páchaná. Seznamují se s triky, které pachatelé používají a s možnými riziky, se kterými se mohou setkat.
     První letošní přednáška v Plzni se uskutečnila v úterý 14. února 2012 v prostorách Plzeňské radnice na náměstí Republiky a zúčastnilo se jí více než 50 členů Klubu důchodců z třetího městského obvodu - střed. Policistka z preventivně informační skupiny se seniory besedovala na téma vlastní bezpečnost. Mezi hlavními body byla mimo jiné obrana před kapsáři či podvodníky. Senioři se dozvěděli základní preventivní rady, jak ochránit své zdraví a svůj majetek, seznámili se s triky, které podvodníci používají a nechyběly ani případy z praxe, tedy ty, které v souvislosti s touto kriminalitou plzeňští policisté v poslední době šetřili.
     Na konci besedy obdrželi senioři různé upomínkové předměty, jako jsou např. propisky, psací bloky, reflexní pásky anebo osobní alarmy, o který byl veliký zájem.

nprap. Simona Ćejková
16. února 2012

vytisknout  e-mailem