Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Prohlášení o majetku

MĚLNICKO – Pokud občan nesplní výzvu k podání prohlášení o majetku, dopouští se trestného činu. 

Policisté Obvodního oddělení Mělník sdělili ve zkráceném přípravném řízení dvaačtyřicetiletému muži podezření z přečinu porušení povinnosti učinit pravdivé prohlášení o majetku. Trestní zákoník stanovuje za toto protiprávní jednání trest odnětí svobody až na jeden rok nebo zákaz činnosti.

Muž byl vyzván Finančním úřadem Středočeského kraje formou písemné výzvy, kterou si osobně převzal již v červnu loňského roku, k podání prohlášení o majetku v rámci daňového řízení. Toto daňové řízení je proti němu vedeno z důvodu vymáhání daňového nedoplatku. Podezřelý však na výzvy nereagoval  a požadované prohlášení neučinil.

Policisté  Územního odboru policie Mělník řešili od začátku roku 2017 obdobných případů již téměř  desítku. Podezřelí většinou argumentují tím, že finanční úřad ví, že nevlastní žádný majetek a nemohou tak splnit daňovou povinnost. 

Upozorňujeme, že i přes to, že osoba nic nevlastní, je povinna tuto skutečnost sdělit do 15 dnů ode dne doručení výzvy. Možnosti doručení má vždy dlužník popsané v doručené výzvě.

por. Mgr. Markéta Johnová
tisková mluvčí PČR Mělník
2.8.2017

vytisknout  e-mailem