Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Profesionální zákrok služebního psa

KLADENSKO – Policejní hlídky za pomoci služebního psa vypátrali zloděje. 

Policejní hlídka byla vyslána v nočních hodinách v neděli 5. listopadu 2017 do obce Pchery Theodor, kde se údajně pohybují poblíž plotu průmyslového areálu neznámé osoby.

Policisté oddělení hlídkové služby ve spolupráci s policejním kynologem a jeho služebním psem provedli po příjezdu na místě oznámení prvotní šetření. Následně bylo zjištěno, že oznamovatel při obchůzce se svým psem zaznamenal pohyb podezřelých osob nedaleko plotu průmyslového areálu. Dále zde bylo nalezeno na polní cestě u tohoto areálu ponechané zaparkované osobní vozidlo značky Škoda Felicie.

Policisté v rámci šetření prošli poškozeným plotem u areálu, kde na několika místech nalezli položené kovové rozřezané rámy.  V době, kdy policejní hlídka prováděla další šetření v prostorách průmyslového areálu, se podařilo policejnímu kynologovi se služebním psem vypátrat uschovanou osobu v křoví. Pachatel schovaný v křovinatém porostu nejprve odmítal opustit svůj úkryt a prokázat svoji totožnost, ačkoliv byl opakovaně policistou vyzván. Následným policejním šetřením bylo zjištěno, že podezřelým je jednadvacetiletý muž z Kladenska, který se na  toto místo dopravil nalezeným zaparkovaným osobním vozidlem za účelem odcizit hliníkové rámy z průmyslového areálu, což se mu nepodařilo, neboť byl ze svého protiprávního jednání  vyrušen.  Na místě činu se nacházely ještě další dvě podezřelé osoby, které utekly. 

Policisté obvodního oddělení Kladno venkov v současné době případ prošetřují jako podezření z přestupku proti majetku.   

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

9. listopad 2017

vytisknout  e-mailem