Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Profesionální práce prvosledové hlídky

KLADENSKO – Pozornosti policistů neuniklo projíždějící vozidlo bez čelního skla. 

V rámci výkonu služby policisté oddělení hlídkové služby dne 17. srpna 2019 krátce před dvacátou hodinou zaznamenali při projíždění Průmyslovou ulicí v Kladně protijedoucí vozidlo tovární značky Opel Vectra Caravan bez čelního skla, které řídil muž a na místě spolujezdce se nacházela mladá žena. Policisté otočili služební vozidlo a vyjeli provést kontrolu podezřelého vozidla. Řidič s vozidlem před policejní hlídkou odbočil k vjezdu do průmyslového areálu, kde vozidlo zastavilo. Po příjezdu policejní hlídky na místo provedli policisté kontrolu vozidla.  V daném okamžiku při provádění kontrolní činnosti se již na místě řidiče nacházela jednadvacetiletá žena z Kladna, která není držitelem řidičského oprávnění pro danou skupinu a provedená dechová zkouška byla s negativním výsledkem na alkohol.

Policejní hlídka dále vyzvala k prokázání totožnosti i muže a provedla dechovou zkoušku i test na drogy. Šestadvacetiletý muž z Kladna předložil pouze občanský průkaz, a to s tím, že ostatní doklady nemá u sebe. Následným policejním šetřením bylo zjištěno, že muž má od června letošního roku platný zákaz řízení motorových vozidel do června 2021, který vydal Magistrát města Kladna. Dechová zkouška na alkohol byla negativní, ale test na drogy prokázal přítomnost návykových látek. Policisté podezřelého řidiče vyzvali k odběru biologického materiálu v kladenské nemocnici, což odmítl. Vzhledem k tomu, že podezřelý muž byl velmi neklidný a zmatený, pojali policisté podezření, že opět usedne za volant, čímž se dopustí trestného činu. Z těchto důvodů policejní hlídka podezřelého muže zadržela a eskortovala na policejní služebnu obvodního oddělení Kladno venkov.

Dalším šetřením policistů oddělení hlídkové služby bylo zjištěno, že vozidlo, které řídil podezřelý šestadvacetiletý muž, nejenže nemá čelní sklo, ale skleněné výplně chyběly i u dveří řidiče a spolujezdce. Vozidlo nemělo ani platnou technickou kontrolu a dále byla zaznamenána pozměněná zadní registrační značka.

Policisté obvodního oddělení venkov nyní tento případ prošetřují a muž je podezřelý z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí.

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

21. srpna 2019

vytisknout  e-mailem