Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Profesionální pomoc policistů

KLADENSKO – Policisté vypátráním zachránili život ženě, která spolykala tablety a posilnila se alkoholem. 

V rámci výkonu služby byla vyslána dne 7. února 2018 prvosledová hlídka oddělení hlídkové služby do obce Studeněnves na Slánsku, kde se má nacházet žena s úmyslem se sebe poškodit. Žena údajně spolykala větší množství medikace a alkoholu a chce svůj život ukončit skokem do rybníka.

Policisté na základě zjištěných údajů k této ženě vyjeli propátrávat okolí místního rybníku v obci Studeněves. Vzhledem k tomu, že zde již prováděli pátrací činnost policisté z Obvodního oddělení Slaný, začali policisté oddělení hlídkové služby propátrávat břehy nedalekého slánského rybníka. Jelikož je vodní plocha velmi rozlehlá, policejní hlídka se z taktických důvodů rozdělila a jednotlivci se vydali propátrávat terén. Policista v místech nedaleko stavidla nalezl jen položenou deku. Následně slezl pod přemostění stavidla, kde tento úsek prohledal, ale bezúspěšně, neboť ani v těchto místech se hledaná žena nenacházela.  Při provádění kontrolní činnosti na břehu potkal dvě osoby, u kterých se informoval zda dle popisu nespatřily hledanou ženu. Osoba odpovídající tomuto popisu se pohybovala poblíž rybníka nedaleko chatové oblasti. Policista se rozběhl tímto směrem a následně spatřil ženu, která šla velmi nejistým krokem po polní cestě a přidržovala se oplocení. Poté co se policista dostal do blízkosti této ženy, tak zjistil, že se jedná o hledanou osmapadesátiletou ženu, která nebyla v dobrém zdravotním stavu. Policejní hlídka na místo okamžitě přivolala ZZS. V průběhu komunikace poškozená žena sdělila, že již spolykala větší množství medikace, kterou zapila lahví alkoholu. Dále žena uvedla, že se tohoto jednání dopustila z důvodů své tíživé rodinné situace, kterou chtěla ukončit sebevraždou. Posádka ZZS  si po příjezdu převzala poškozenou ženu do své péče a transportovala ji do nemocnice.

Policisté svým profesionálním přístupem a včasným vypátráním zachránili poškozené ženě život. Kriminalisté nyní případ prošetřují jako podezření z trestného činu účast na sebevraždě.

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

15. února 2018

vytisknout  e-mailem