Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Prodloužil si pracovní neschopnost a kradl

JABLONEC NAD NISOU - Policejní komisař zahájil trestní stíhání muže, který si neoprávněně prodloužil pracovní neschopnost a také kradl. 

V uplynulých dnech komisař z Oddělení obecné kriminality v Jablonci nad Nisou zahájil trestní stíhání 31letého muže jako obviněného ze spáchání trestných činů padělání a pozměnění veřejné listiny a krádež, přičemž přečinu krádež se dopustil z části dokonaného, z části ve stádiu pokusu a také sám i ve spolupachatelství s druhým obviněným mužem.  Samozřejmě policejní komisař tento týden v pondělí zahájil trestní stíhání i tohoto 32letého muže jako obviněného ze spáchání trestného činu krádež, a to ve spolupachatelství

Uvedených trestných činů se obvinění dopustili v době od 27. června do 1. října letošního roku v Jablonci nad Nisou. Jednatřicetiletý obviněný v tomto období pozměnil doklady Rozhodnutí o dočasné pracovní neschopnosti, čímž mu vznikl nárok na vyplacení dávky nemocenského pojištění ve výši přesahující částku pět tisíc korun. Dále vnikl bez použití násilí do panelového domu v ulici Mozartova, ve kterém u dveří vědoucích do sklepa rozlomil zámek a následně po přeštípnutí visacího zámku se dostal do jedné ze sklepních kójí, ze které odcizil věci v celkové hodnotě 4.500,- Kč – například televizor, vrtačku a sadu klíčů. V dalším panelovém domě ve stejné ulici pak ještě poškodil kování u vstupních dveří do sklepních prostor, ve kterých již žádnou další škodu nezpůsobil ani nic neodcizil.

Pak ještě tedy společně s druhým obviněným vnikli do areálu jednoho z penzionů v ulici Palackého, kde po odstranění visacího zámku vnikli do prodejního stánku s občerstvením, ze kterého odcizili EET pokladnu, tiskárnu, tablet, power banku, USB nabíječku a alkohol – vše v celkové hodnotě téměř 43.000,- Kč.

Mladšímu obviněnému za spáchání trestných činů krádež a padělání a pozměnění veřejné listiny hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až na pět let. O rok starší obviněný pak může být v případě odsouzení za spáchání trestného činu krádež ve spolupachatelství odsouzen k trestu odnětí svobody až na dva roky.


15. 11. 2017
nprap. Dagmar Sochorová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem