Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Prodejny otvírali krumpáčem

Frýdecko-místečtí kriminalisté před několika dny ukončili řádění zlodějů, kteří se v celém kraji vloupávali do čerpacích stanic.  

Jeden z pachatelů byl vzat do vazby, druhý je vyšetřován na svobodě. Oběma 40letým mužům ze Vsetína a Kravař za trestné činy krádeže a poškozování cizí věci hrozí až tři roky vězení.
           Od srpna minulého roku do svého zadržení dne 14. ledna přijížděli v noci na čerpací stanice, kde není celodenní provoz. Nejčastěji krumpáčem rozbíjeli zárubně, dveře nebo okna provozoven, vnikali dovnitř a během několika minut rychle pobrali co největší množství cigaret. Někdy přibrali i dálniční kupóny nebo trezorek, ve kterém očekávali peníze. Zatímco v říjnu v Petřvaldě na Novojičínsku ukradli cigarety za pouhých 13 tisíc, v prosinci ve Fryčovicích se jim je podařilo ukrást za 100 tisíc, na dveřích a okně prodejny způsobili škodu za 30 tisíc korun. Kriminalisté jim do současné doby prokázali 6 vloupání v okrese Frýdek-Místek, 2 v okrese Opava a 1 vloupání v okrese Nový Jičín. Majitelům čerpacích stanic způsobili svým řáděním půlmilionovou škodu.

Ivan Žurovec

Napsali o nás : Deník

vytisknout  e-mailem