Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Prodávali pervitin

LITOMĚŘICKO – Dvojice mužů nyní čelí obvinění… 

Po několika měsících intenzivní práce vyšetřovatel obvinil z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy čtyřicetiletého muže z Litoměřicka a sedmapadesátiletého Ústečana, kteří prodávali pervitin. Podle zjištění kriminalistů Ústečan opakovaně prodával pervitin v Ústí nad Labem a zásoboval také dealera z Litoměřic. Během zimních měsíců 2017 prodal drogu za téměř 30 tisíc korun. Je vyšetřován na svobodě a v případě soudem uznané viny mu hrozí až pětileté vězení.

Druhý obviněný prodával pervitin po dobu nejméně tří let uživatelům z Litoměřicka. Za prodej drogy utržil několik desítek tisíc korun a při jeho zadržení a domovní prohlídce byla kromě pervitinu zajištěna také marihuana. V tomto případě byl akceptován návrh na vazební stíhání a v případě uznání viny hrozí obviněnému trest odnětí svobody od dvou do deseti let.

Nakupovala a neplatila

Až dvouleté vězení hrozí osmadvacetileté ženě z Ústecka, která v Roudnici nad Labem nakupovala v různých nákupních centrech a za zboží neplatila. Bez placení si minimálně v sedmi případech odnesla nezaplacené zboží. Celková škoda je vyčíslena na několik tisíc korun. Policisté na základě zjištěných informací ženě sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

Poničené vozidlo

Litoměřičtí policisté pátrají po totožnosti neznámého vandala, který v ulici Revoluční poškodil vozidlo. Majitel nechal automobil zaparkovaný na ulici. Když druhý den ráno přišel, čekalo na něj nemilé překvapení. Kdosi na laku karoserie vyryl rýhy a ze zadních kol odcizil plastové poklice. Na opravu bude muset majitel vydat nejméně 11 tisíc korun. Skutek je vyšetřován jako trestný čin poškození cizí věci.

Litoměřice, 31. 1. 2018, nprap. Pavla Kofrová

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

oddělení tisku a prevence Litoměřice

tel.: +420 974 436 207

vytisknout  e-mailem