Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Prodával drogy

TEPLICKO - Dealerovi hrozí až pět let za mřížemi; Na dávky neměla nárok... 

Prodával drogy

     Až pět let by mohl strávit za mřížemi 39letý muž, který v Teplicích prodával drogy. Zájemci o pervitin za ním chodili do penzionu, kde přebýval, kriminalisté zadokumentovali několik desítek jednotlivých prodejů. Muž byl obviněn z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a je vyšetřován na svobodě.

     Do vězení by mohla jít i jeho 26letá družka, u které kriminalisté při domovní prohlídce zajistili několik „psaníček“ a sáček s pervitinem, celkem v pokoji penzionu přechovávala asi 4 gramy drogy, kterou údajně dostala za poskytování sexuálních služeb. Žena byla obviněna z přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu a hrozí jí maximálně roční trest odnětí svobody.

Na dávky neměla nárok

     O téměř 27 tisíc korun se neoprávněně obohatila 20letá žena z Bíliny, která neoprávněně pobírala dávky státní sociální podpory. V zákonné lhůtě příslušnému úřadu neoznámila ukončení osobní celodenní a řádné péče o své nezletilé dítě, o které se stará babička, která také požádala soud o jeho svěření do péče. Tím zavinila, že jí byla neoprávněně přiznán a vyplacen rodičovský příspěvek v celkové výši 26 600 korun. Kromě toho, že bude muset státu peníze vrátit, jí za přečin podvodu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

Alkohol za volant nepatří

     Rok ve vězení by mohl strávit 61letý muž, který si sedl za volant, ačkoliv před jízdou požil alkohol. O půl desáté večer ho zastavili policisté z oddělení hlídkové služby v Teplicích, při dechové zkoušce mu naměřili 1,6 promile alkoholu v dechu. Muži byl na místě zadržen řidičský průkaz a následně si převzal sdělení podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Z parkoviště zmizelo auto

     Policisté vyhlásili celostátní pátraní po osobním vozidle Ford Focus, které odcizil neznámý zloděj v Bílině. Auto zmizelo z parkoviště na sídlišti Za Chlumem, oznamovatel vyčíslil škodu na devadesát tisíc korun. Pokud se podaří pachatele dopadnout, hrozí mu až pětiletý trest odnětí svobody.

Vloupání do vozidla

     Tepličtí policisté prověřují vloupání do vozidla, ke kterému došlo v noci ze středy na čtvrtek. Neznámý pachatel rozbil boční okénko vozidla, ze kterého následně odcizil kameru, která byla připevněna na čelním skle. Celková škoda byla vyčíslena na téměř pět tisíc korun, pokud se podaří zloděje vypátrat, hrozí mu trestní stíhání pro přečin krádeže a až dvouleté vězení.

23. 6. 2017, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem