Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Prodavač překazil nekalou činnost

DĚČÍN - Prodavač překazil vloupání do obchodu a další krimi..... 

Vloupat do obchodu s potravinami v Krásné Lípě se kolem půlnoci z neděle na pondělí zachtělo třicetiletému výtečníkovi. Překonal zámek mříží, vylomil dveře vedoucí do obchodu, a kde se vzal tu se vzal prodavač. Tím akce skončila a pachatel vzal nohy na ramena. Hned druhý den ho dopadli místní policisté a už má ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření z krádeže vloupáním ve stádiu pokusu. Navíc byl za obdobný skutek v posledních třech letech trestán, takže mu hrozí pobyt v nápravném zařízení v trvání až tří let.
 
 
Vloupání do bytu objasněno
 
Do bytu ve Varnsdorfu vnikl koncem roku neznámý pachatel. Zde v ložnici odcizil notebook v hodnotě zhruba dvanáct tisíc korun. Rumburští kriminalisté vypátrali osmnáctiletého mladíka, který by s tím měl mít co do činění, a sdělili mu ve zkráceném přípravném řízení podezření z krádeže vloupáním a porušování domovní svobody. Visí tak nad ním hrozba až tříletého odnětí svobody.
 
 
Alkohol nemá za volantem co pohledávat
 
Ne zcela střízlivého řidiče zastavila včera v Rumburku varnsdorfská hlídka. Po aplikaci přístroje na měření alkoholu v dechu se na displeji opakovaně objevila hodnota přesahující jedné promile. Za ohrožení pod vlivem návykové látky ho strážci zákona řeší ve zkráceném přípravném řízení. Za to je možné uložit trest odnětí svobody až na jeden rok.
 
 
Mobil zmizel přímo z ruky
 
Mobilní telefon vytrhl včera večer přímo z ruky dívce stojící na ulici během manipulace s přístrojem neznámý pachatel a utekl. Způsobil jí tak škodu odhadem za dva a půl tisíce korun. Pokud se policistům podaří lapku vypátrat, bude se zodpovídat z přečinu krádeže.
 
 
 
 
12.1.2011, Děčín
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem