Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

„PROČ ZROVNA JÁ?“

Multimediální setkání v Jičíně. 

Dne 13.11.2015 se uskutečnilo  na Územním odboru PČR Jičín ve spolupráci s místním pracovištěm Probační a mediační služby  mezioborové setkání k tématu Zákon o obětech trestných činů a jeho dopady v praxi
K otázce „Proč zrovna já?“, se kterou přichází většina obětí  zde diskutovali zástupci pracovníků policie, probační a mediační služby, státního zastupitelství, městkých úřadů, poraden, intervenčního centra, Bílého kruhu bezpečí a také Oblastní nemocnice Jičín. Otázku „Proč zrovna já?“ si dává téměř každý, kdo se stal obětí trestného činu. Aby oběť trestného činu znala svá práva, mohla být v případě potřeby provázena trestním řízením a měla možnost požádat o pomoc v síti poraden a odborníků, sešli se  účastníci již potřetí.
Diskutovalo se  o problematice pachatelů a obětí s psychiatrickým onemocněním, o tom, jak v trestní praxi fungují předběžná opatření a jakým způsobem mohou oběti uplaťnovat své nároky na náhradu majetkové i nemajetkové újmy způsobené trestnými činy. Byly zde představeny aktuality v činnosti Intervenčního centra v Hradci Králové, které poskytuje bezplatnou pomoc obětem trestných činů, zejména v oblasti domácího násilí.  Účastníci se také mohli seznámit s poskytováním sociálních a zdravotních  služeb  v působnosti města Jičína.
Velké poděkování patří  všem účastníkům setkání, zvláště pak  pořadatelům setkání zástupcům Probační a mediační služby Jičín a  Policie ČR v Jičíně, která poskytla své prostory k uspořádání setkání a umožnila nahlédnutí do speciální výslechové místnosti sloužící pro výslechy obětí trestných činů.

por. Bc. Taťana Najmonová
26. listopadu 14:45

vytisknout  e-mailem