Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Problémy v osobním životě

TRUTNOVSKO - Mladík skončil v rukách lékařů. 

V úterý 21. 10. 2014 krátce po patnácté hodině byl policistům ve Dvoře Králové nad Labem posádkou rychlé záchranné služby oznámen výjezd do Bílé Třemešné, kde se měl pětadvacetiletý mladík pokusit o sebevraždu. Po příjezdu záchranářů k jednomu z místních domů tito zjistili, že shora uvedený z místa po požití většího množství léků utekl směrem do blízkého zalesněného prostoru.
Ihned po tomto oznámení na místo vyjelo několik policejních hlídek. Prvotně provedeným šetřením zasahující policisté ve spolupráci se zdravotníky zjistili, že mladý muž požil několik balení medikamentů, které zapil větším množstvím alkoholického nápoje. Přivolaný lékař s ohledem na množství spolykaných léků ve spojení s požitím alkoholu označil stav pohřešovaného muže za velice vážný. Do pátrací akce se během několika minut zapojilo několik policejních hlídek z celého Územního odboru Policie České republiky v Trutnově, ke kterým se v průběhu odpoledne připojili policejní psovodi krajského ředitelství a městští strážníci ze Dvora Králové nad Labem. Pátrání po pohřešovaném probíhalo v okolí obce Bílá Třemešná a poté se rozšířilo i do okrajových částí Dvora Králové nad Labem. Díky telefonnímu spojení velitel opatření s mladým mužem neustále komunikoval formou textových zpráv. Po necelých čtyřech hodinách intenzivního pátrání policisté pohřešovaného zajistili na volně přístupném místě ve Dvoře Králové nad Labem na Preslově ulici. Omezeného na osobní svobodě policejní eskorta převezla do královédvorské nemocnice. Po provedeném vyšetření službu konající lékař rozhodl o převozu pacienta do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Lékař i po několika hodinách od požití léků označil zdravotní stav pohřešovaného za ohrožující na životě. Mladý muž byl lékařům královéhradeckého zdravotnického zařízení předán krátce po jednadvacáté hodině.
Za profesionální a lidský přístup každého, kdo se uvedené pátrací akce zúčastnil, patří ze strany vedení Policie České republiky v Trutnově velké poděkování.
por. Bc. Udo Ertner
22. 10. 2014 v 9:35

vytisknout  e-mailem