Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Proběhlo další setkání se starosty obcí poblíž vrbětického areálu

ZLÍNSKO: Velitel zásahu informuje starosty co tři měsíce.  

V úterý 24. ledna odpoledne se velitel zásahu opět po čtvrt roce setkal se starosty obcí, které jsou v těsné blízkosti areálu muničních skladů ve Vlachovicích – Vrběticích. Setkání se zúčastnili starostové obcí Valašské Klobouky, Luhačovice, Haluzice, Vlachovice a zástupce ze Zlínského kraje. Starostové ostatních obcí svou neúčast omluvili. Se zástupci obcí hovořil kromě velitele zásahu, plk. JUDr. Jaromíra Tkadlečka, také ředitel pyrotechnické služby, plk. JUDr. Michal Dlouhý a velitel vrbětického štábu pplk. Mgr. Radim Otýpka.

Velitel zásahu společně s ředitelem pyrotechnické služby seznámili starosty se současným stavem prací, které jsou na nezbytně nutnou dobu zastaveny díky nepřízni počasí a zamrzlé půdě pokryté vysokou vrstvou sněhu. Aktuální měření ukazuje, že v epicentru je vrstva sněhu vysoká 19 cm a teplota v noci se pohybuje kolem -23 °C. Povětrnostní podmínky ani při nejlepší vůli neumožňují pyrotechnikům provádět ohledání místa činu ani plošnou či hloubkovou pyrotechnickou asanaci. Věříme, že s odbornými pracemi začneme opět začátkem února.

Velitel zásahu dále informoval, že od 1. března opět požádá armádní pyrotechniky o spolupráci při plošné asanaci areálu. Jakmile skončíme s ohledáním prvního epicentra exploze a začneme s prací na ohledání druhého místa činu, s největší pravděpodobností bude nutné na nezbytně nutnou dobu uzavřít některé části komunikací, které jsou v blízkosti skladu č. 12.

Na závěr všem přítomným sdělil, že další setkání proběhne koncem měsíce dubna.

 

 

27. ledna 2017, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem