Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Pro řidiče letěl vrtulník

SVITAVSKO - Řidič zůstal zaklíněný ve vozidle. 

Od včerejšího večera svitavští dopraváci šetří nehodu osobního vozidla a autobusu v Rychnově na Moravě. Řidič Felicie při průjezdu zatáčkou vjel do protisměru, kde se střetl s autobusem. Všichni tři cestující i osmačtyřicetiletý řidič autobusu naštěstí vyvázli bez zranění. U řidiče policisté provedli dechovou zkoušku, i ta dopadla dobře. Negativní.

Čtyřiatřicetiletý řidič osobního vozidla skončil zaklíněný v autě. Při příjezdu policistů na místo nehody však už byl v péči zdravotníků. Muž se zvládnul podrobit jak dechové zkoušce, tak orientačnímu testu na drogy. Od té chvíle bylo jasné, že neměl za volantem co dělat. Hodnota alkoholu v dechu byla tři čtvrtě hodiny po nehodě 1,16 promile. I test na drogy byl pozitivní a to na látku amfetamin/metamfetamin. Při následné lustraci policisté zjistili, že muž není v současné době držitelem řidičského oprávnění a řídil vozidlo, které jednak nemá platnou technickou kontrolu a ani sjednané zákonné pojištění vozidla.

Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu Ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě prokázání viny hrozí řidiči až rok vězení.

18. ledna 2023
por. Mgr. Dita Holečková
tisková mluvčí policie Pardubického kraje

Odkazy do noveho okna

foto PČR

foto PČR 

Detailní náhled

foto PČR 2

foto PČR 2 

Detailní náhled

foto PČR 3

foto PČR 3 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem