Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Pro dvojici si došla kriminálka

NÁCHODSKO – Úspěšná realizace na poli TOXI 

Náchodským kriminalistům z týmu toxi se podařilo zakončit úspěšnou realizací případ distribuce pervitinu, a to po několikaměsíční „mravenčí“ práci, kdy se k nim z kriminálního prostředí dostala informace, o distribuci pervitinu na Náchodsku. Kriminalisté začali s touto informací ihned pracovat.

Za pomoci operativně pátracích prostředků shromažďovali informace. A v půlce měsíce ledna po průběžném vyhodnocování těchto informací se rozhodli případ zrealizovat. V ranních hodinách kriminalisté vstoupili do objektu a k překvapení obou, 30letého muže a 26leté ženy, se jim podařilo je na místě zadržet a eskortovat do policejní cely.

Kriminalisté zjistili, že měli tuto nelegální činnost provozovat od roku 2017 do 2022, kdy nejméně v 700 případech měli poskytnout nejméně 28 osobám celkem více jak 230gr. pervitinu v celkové hodnotě 337 tisíc korun. Zadržení v současné době čelí obvinění z trestného činu Nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což v případě prokázání viny, hrozí ženě až 5 let, muži až 10 let vězení.

Kriminalisté podali státnímu zástupci podnět na návrh vzetí obviněného do vazby, který soudce akceptoval. Muž je tak nyní stíhán vazebně, partnerka je stíhána na svobodě.

por. Mgr. Lucie Konečná
17.1.2022, 11:00 hod.

vytisknout  e-mailem