Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Přivezl ZLATO ze světových her policie

Jihočeský kraj - Kriminalista Jan Jungwirth z Českých Budějovic přivezl zlatou medaili z XIII. ročníku Světových her policie a hasičů 2009 v kanadském Vancouveru a nebyl sám. (Hl. schránka 974 221 116) 

střelba -  klip jedné ze střeleckých disciplín                                                                                                                                                   

světové policejní hry - zlatásvětové policejní hry - zlatá

Jihočeští policisté žijí službou, prací a rodinou. Právě bez opory rodiny a nadřízených a přispění sponzorů by jistě nedosáhli letošního stoprocentního úspěchu na XIII. WORLD POLICE FIRE GAMES v srpnu v kanadském Vancouveru. Světové hry policie a hasičů jsou obdobou letních olympijských her. Hry trvají zhruba deset dní. Letošního ročníku se zúčastnilo 10 500 startujících z 56 zemí světa. Za Kanadu startovalo 5 000 soutěžících.

světové policejní hry - start jedné ze střeleckých disciplínsvětové policejní hry - start jedné ze střeleckých disciplín


Ve střelbě, která se jednoznačně stala dominantou Jihočechů, pak soutěžilo 240 závodníků a více než čtyři desítky družstev. Soutěžilo se především ve dvou střeleckých disciplínách: první byla tzv. PPC – tj. Police Pistol Combat, volně přeloženo bojová střelba. Jde vlastně o časově limitovanou praktickou střelbu v různých polohách na terče vzdálené od sedmi do 50 metrů. Druhou disciplínou je pak Police Pistol Action – tzv. praktická střelba, která má podobu střelby na šesti stanovištích na kovové terče a to v co nejkratším čase. Jihočeši také stříleli brokovou střelbu.


Mistři střelby Jan Jungwirth, Jindřich Paroubek a Josef Rendl, jihočeští policisté, předvedli svým kolegům z celého světa elitní výkony. Nejlepším střelcem, držitelem zlaté medaile v bojové střelbě a střeleckým policejním mistrem světa se stal jihočeský kriminalista Jan Jungwirth. Pracoviště zlatého střelce je i přehlídkou sportovního ducha a střeleckého mistrovství tohoto úspěšného muže, zdobí jej desítky pohárů a medailí získaných na republikových i mezinárodních soutěžích ve střelbě. Na XII. ročníku světových her v Jižní Austrálii v roce 2007 například získal ve střeleckých disciplínách první a třetí místo. Při XI. ročníku her skončil na druhém místě ve světě policejní střelecké elity. Na evropském mistrovském šampionátu v roce 2007 byl první v kategorii jednotlivce a zároveň byl absolutním vítězem napříč kategoriemi. Na evropském šampionátu v roce 2008 byl první v kategorii jednotlivce a tak by se ještě dalo pokračovat …

světové policejní hry - zlatý vítěz střelby Jan Jungwirthsvětové policejní hry - zlatý vítěz střelby Jan Jungwirth

Další první místo obsadili jihočeši Jungwirth s Rendlem a manželé (jinak strážníci Městské policie Brno) Patricie a Petr Svobodovi, v kategorii Police Pistol Combat, kde soutěžili jako jedno družstvo. Ve stejné kategorii pak mezi jednotlivci bodovala Svobodová, která pro Brno vystřílela stříbrnou medaili, její manžel skončil v konkurenci bezmála 250 soutěžících pátý.
Josef Rendl za disciplínu PPC na 150 ran získal stříbrnou medaili a za závod praktické střelby IPSC bronzovou medaili. Ve střelbě PPC na 60 ran obsadil 4. místo.
Jindřich Paroubek zabojoval v brokové střelbě, kde získal stříbrnou medaili.

Pro závodníky bylo na světových hrách připraveno několik střeleckých situací, které vyžadují schopnost umět se rychle orientovat a pohybovat mezi jednotlivými terči, tak aby každý střelec situaci odstřílel v co nejkratším čase a s největším počtem dosažených bodů. Situace měly prověřit všestrannost, pohotovost, rychlost a zejména schopnost vyhodnotit správně inscenovanou situaci.

světové policejní hry - český týmsvětové policejní hry - český tým

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 související článek "Střelecké úspěchy strakonického policisty" na  http://www.policie.cz/clanek/strelecke-uspechy-strakonickeho-policisty.aspx 

 

vytisknout  e-mailem