Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Přívaly sněhu dál zasypávaly silnice

NÁCHODSKO – Policie vyjížděla k více než desítce nehod. 

Zimní království připomínají silnice náchodského regionu po středečním celodenním sněžení. Bílá nadílka dál komplikovala dopravu, každý z řidičů na cestě musel počítat se změněnými povětrnostními podmínkami. Hlavní tahy včetně silnice na polské Klodzko sice zůstávaly po celý den jakž takž protažené a sjízdné, přesto však spousta řidičů musela kličkovat mezi zapadlými a zaklíněnými kamiony, a to i na hlavních silnicích.

Některé cesty pak nešly projet ani s největší opatrností. Po setmění se stala zcela neprůjezdnou silnice v Bohdašíně od Broumova na Teplice nad Metují. Ve Spech u Nového Města nad Metují zase blokovaly silnici zapadlé kamiony, ve stejnou dobu nezvládl stoupání u nemocnice také nákladní vůz v Jaroměři a vytvořil tam překážku provozu.

Po půlnoci hlásili potíže s nesjízdnou silnicí z Červeného Kostelce na Náchod, kde se vytvořila ledovka, ve čtyři ráno blokovaly silnici č. 14 mezi Novým Městem a Náchodem u Vrchovin 3 uvízlé kamiony a ještě v sedm hodin ráno byla tato silnice pro kamiony nesjízdná.

O několika z více než desítky nehod ze středy  4. 1. 2017  si přečtěte na řádcích níže:

Na špatnou viditelnost a zapadanou silnici doplatili motoristé o půl šesté ráno u Broumova, když řidička prvního auta zastavila s autem na otevřeném prostranství, neboť nemohla rozeznat, kudy vede silnice. Za ní jedoucí řidič osobního automobilu nestihl dobrzdit a narazil. Nehoda se obešla bez zranění.

NáchodskoNáchodsko, Zlič
Až ve vodním přivaděči skončila jízda jednu hodinu po poledni pro řidičku ve Zliči u České Skalice. Při průjezdu levotočivou zatáčkou vprostřed obce dostala smyk a sjela z prudké stráně do koryta vodního toku, kde zůstala přední částí stát. Ani při této nehodě se ani řidička, ani její dva další spolujezdci nezranili.

Další nehoda na Broumovsku mezi Otovicemi a Martínkovicemi před druhou hodinou odpoledne také skončila bez škod na zdraví. Řidič vozu LandRover dostal na zasněžené vozovce smyk a narazil do protijedoucího autobusu Irisbus. Řidič autobusu se ještě snažil srážce zabránit a zatočil vpravo, kde poboural plot rodinného domu. Celková škoda na vozidlech a domě byla odhadnuta na 150.000 korun, z toho 100.000 na poškozeném autobusu, 40.000 na LandRoveru a 10.000 na plotu.

Přímo do radlice odhrnovače sněhu se podařilo narazit v pět hodin odpoledne řidiči Jeepu v Suchém Dole u Police nad Metují. I tomu na zasněžené a namrzlé komunikaci jelo auto jinam, než chtěl, přitom se dostal do protisměru, kde narazil levou zadní částí do radlice protijedoucího vozu. I tato nehoda se obešla bez zraněných.

U žádné ze včerejších nehod pak policisté nezaznamenali řidiče pod vlivem alkoholu ani jiných omamných látek.

 

por. Mgr. Eva Prachařová
5. 1. 2017 v 9.30

Odkazy do noveho okna

Náchodsko

4. 1.Zlíč 

Detailní náhled

Náchodsko

4. 1. Suchý důl 

Detailní náhled

Náchodsko

4. 1. Martínkovice 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem