Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Přistihli pytláka se zvěří i zbraněmi

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Šli na čekanou a místo zvěře „ulovili škodnou“.  

 

Dva myslivci z vlčnovského mysliveckého sdružení se domluvili, že půjdou v neděli 27. července brzy ráno na čekanou. Každý šel na jiný posed v okolí Vlčnova. Zhruba po půl sedmé se ozval výstřel. Jeden z myslivců volal druhému, jestli zdárně trefil. Dotázaný lovec ale vůbec nevystřelil. O nikom jiném, kdo by šel na čekanou, nevěděli. Oběma ten vystřel začal být podezřelý. Setkali se a společně se šli podívat do míst, kde se ozval výstřel. Prošli prostor, v němž se střílelo, ale nikoho tam nenašli a vrátili se k autům.

Na silnici zpozorovali auto, které v tu ranní hodinu už potkali předtím. A vydali se tedy za ním. Fiat zastavil u krajnice a muž, který z auta vystoupil, šel směrem do pole. Jakmile spatřil auta, která poblíž zastavila, začal se vracet k fiatu. Když se myslivci se starším mužem setkali u fiatu, vyzval jej jeden z myslivců, který zároveň zastává funkci myslivecké stráže, k otevření kufru, protože měl podezření, že má v autě upytlačenou zvěř. Starší cizí muž oblečený v ošuntělém oblečení nejdříve odmítal kufr auta otevřít s tím, že je prý pokažený. Když mu myslivecká stráž řekla, že bude volat na místo policii, tak se muž rozklepal a kufr otevřel. Uvnitř byl naložený rozřezaný a vyvrhnutý srnec.

Když se jeho pytláctví provalilo, měl se cizí muž pokusit myslivce uplatit: nabídl jim peníze a pušku, s níž srnce zastřelil. Jen ať prý nevolají policii. Myslivci toto podplácení samozřejmě ihned odmítli a zavolali na linku 158.

Na místo vyjely policejní hlídky. Ještě než přijely, šel se jeden z myslivců podívat do pole, směrem, kterým směřoval pytlák. Zhruba sto metrů od silnice našel dalšího čerstvě střeleného srnce. Policisté při prohlídce fiatu našli dvě pušky s náboji a jednu pistoli. Zbraně patřily přistiženému muži, kterého policisté zadrželi a převezli na policejní oddělení. Zajištěné zbraně budou poslány na balistickou expertízu. Zadržený muž tyto zbraně už neměl vůbec mít u sebe, protože je měl už dříve odevzdat kvůli předchozímu trestnímu stíhání. Upytlačené srnce v celkové hodnotě třiceti tisíc korun si převzal myslivecký hospodář. Po zajištění stop a jednotlivých výsleších uherskohradišťští kriminalisté sdělili devětapadesátiletému muži z Brna přechodně žijícímu na Novojičínsku obvinění ze spáchání trestných činů pytláctví a podplácení, za což mu ze zákona hrozí až šest let vězení.


 

28. červenec 2014, por. Mgr. Aleš Mergental

Odkazy do noveho okna

1 pytlak Vlcnov

1 pytlak Vlcnov 

Detailní náhled

2 pytlak Vlcnov

2 pytlak Vlcnov 

Detailní náhled

3 pytlak Vlcnov

3 pytlak Vlcnov 

Detailní náhled

4 pytlak Vlcnov

4 pytlak Vlcnov 

Detailní náhled

5 pytlak Vlcnov

5 pytlak Vlcnov 

Detailní náhled

6 pytlak Vlcnov

6 pytlak Vlcnov 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem