Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Přišli z basy a opět kradli

MOST - Do prodejny se nedostali, před hlídkou utíkali; Žena poslala příbuznému drogu do vězení, oba čelí obvinění. 

Policisté hlídkové služby zadrželi včera dva podezřelé muže, kteří se v noci vydali krást. V ulici ČSA se dvojice měla pokusit kolem 03. hodiny vniknout násilím do skladu prodejny. Jeden z nich zdolával  uzamčené dveře a druhý hlídal. Dovnitř se muži nedostali. Když uviděli přijíždějící policejní vozidlo, dali se na útěk. Policisté je pronásledovali a nakonec je zadrželi v přilehlé ulici. Jak se ukázalo, muži ve věku 28 a 23 let mají s kriminalitou zkušenosti. Starší přišel z vězení letos v únoru, mladší dokonce před několika dny. Oba si odpykávali tresty za krádež. Policisté oběma sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání krádeže v stádiu pokusu.

Muž za volantem měl pozitivní test na drogy

Policisté obvodního oddělení Most Zahradní přistihli včera večer na sídlišti řidiče, který měl pozitivní test na návykové látky. Hlídka řidiče z Lounska zastavila v ulici M. J. Husa a provedla u něj test na návykové látky. Ten byl pozitivní na amfetamin. Muži zákona motoristu zadrželi a další jízdu mu zakázali. Muž se podrobil lékařskému vyšetření a odběru biologického materiálu. Policejní inspektor mu sdělil podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Věc je šetřena ve zkráceném přípravném řízení.

Žena poslala drogy příbuznému do vězení

Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy muže ve věku 35 let a 61letou ženu. Ta měla poslat svému příbuznému na jeho podnět do věznice, kde si muž odpykává trest, ve dvou případech zásilky, ve kterých byly ukryté drogy. V jednom případě byla psychotropní látka nalezena v poznámkovém bloku a v druhém případě pak v poštovní zásilce. To zjistili pracovníci vězeňské služby, kteří látku v poštovních zásilkách odhalili. Obviněný muž byl již loni odsouzen za trestný čin na úseku drog. Žena je stíhána na svobodě. Oběma za toto jednání hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

nprap. Ludmila Světláková
Most 16. března 2018

vytisknout  e-mailem