Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Přišla o peněženku

TEPLICKO - Návštěva restaurace se ženě prodražila; Řídil opilý; Ukradená kola... 

Přišla o peněženku

     O peněženku s doklady, finanční hotovostí a platebními kartami přišla žena, která o víkendu navštívila teplickou restauraci. V průběhu večera jí někdo z kabelky odcizil peněženku, celkovou škodu oznamovatelka vyčíslila na dva a půl tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního dokladu, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.

Řídil opilý

     Z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky je podezřelý 22letý muž, který si sedl za volant, ačkoliv před jízdou požil alkohol. V Trnovanech ho zastavila hlídka teplických strážníků, přivolaní policisté mu pak naměřili 1,3 promile alkoholu v dechu. Muž strávil noc v policejní cele a nyní bude čekat na verdikt soudce, který by ho mohl poslat až na rok do vězení.

Ukradená kola

     Dvě horská kola zmizela z kontejneru, který slouží k ukládání odpadu a kam si zaměstnanci jedné z provozoven obchodního centra na Teplicku dávali během směn své bicykly. Celková škoda byla vyčíslena na téměř osm tisíc korun, policisté případ prověřují jako přečin krádeže.

Půjčku nesplácí

     Z úvěrového podvodu byla obviněna 23letá žena, která si prostřednictvím internetu pod smyšlenou identitou zažádala o půjčku u nebankovní společnosti. Necelých pět tisíc jí společnost zaslala na účet, smluvně stanovené splátky ale žena neplatí. Pokud bude uznána vinnou, mohla by strávit až dva roky za mřížemi.

13. 11. 2017, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem