Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Přišel si vypůjčit peníze

UHERSKOHRADIŤSKO: Žena mu vydala devět tisíc korun. 

Do nepříjemné situace se ve středu 2. srpna dostala mladá žena, pracující v prodejně koberců v Uherském Brodě. Cizí muž od ní vylákal devět tisíc korun.

Ten den krátce před jednou hodinou odpoledne přišel do prodejny muž a nejprve se mladé prodavačky zeptal, jestli je zde sama a zda je vedoucí. Poté jí sdělil, že je z vedlejšího obchodu a že mu mají přivézt alkohol. Jenže jeho kolega je pryč a on by nutně potřeboval půjčit pět tisíc korun. Následně v průběhu rozhovoru zvedl částku na devět tisíc korun. Důvěřivá žena mu tedy peníze vydala z pokladny pod příslibem, že jí částku do třiceti minut vrátí. Jako zástavu jí nechal klíče údajně od svého vozu. Poté z prodejny odešel směrem k parkovišti místní plovárny. Do prodejny koberců už se ale nevrátil. Žena proto událost oznámila na policii.

Muž mluvil plynně česky. Podle popisu je ve věku kolem pětapadesáti let, asi 175 cm vysoké silnější postavy, krátce střižených a prořídlých vlasů. V době události měl na sobě červené tričko, rifle a tenisky.

Pokud by někdo z veřejnosti tuto osobu poznal, nechť své informace sdělí na nejbližší policejní oddělení nebo na linku 158.

15. srpna 2017, por. Bc. Milena Šabatová

Odkazy do noveho okna

cizí muž

cizí muž 

Detailní náhled

cizí muž

cizí muž 

Detailní náhled

cizí muž

cizí muž 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem