Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Přišel oknem, odešel dveřmi

DĚČÍN - Přišel oknem, odešel dveřmi; Přišly peníze a pak policisté; Mnoho neomluvených hodin se může proměnit v pořádný problém; O věci ponechané ve vozech je mezi zloději stále velká poptávka 

Policistům z obvodního oddělení v Děčíně se podařilo dopadnout osmnáctiletého mladíka, který se minulou středu oknem vloupal do koupelny domu, kde odmontoval dvě vodovodní baterie v hodnotě zhruba čtyř a půl tisíc korun. Pak vykopl dveře vedoucí do chodby budovy a tudy i s kořistí odešel. Včera mu za jeho výkon muži zákona sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu krádeže vloupáním. To je situace, která člověka nepotěší, zvláště když je spojena s hrozbou až dvouletého vězení.
 
 
Přišly peníze a pak policisté
 
O tom, že okrádat spoluobčany prostřednictvím internetového bazaru je velmi riskantní záležitost, se přesvědčila šestadvacetiletá žena. Na její účet dorazilo kolem šesti tisíc korun za nabízený mobilní telefon a tím to skončilo. Obousměrně tato transakce nefungovala. Zájemkyni z Děčína zůstala jen hořká zkušenost s tímto typem obchodování a posíláním peněz předem. Hořkou zkušenost učinila i druhá strana, když jí včera policisté z obvodního oddělení sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření pro podvod. Za něj nabízí trestní zákoník až dvouletý pobyt za mřížemi.
 
 
Mnoho neomluvených hodin se může proměnit v pořádný problém
 
Pro přečin Ohrožování výchovy dítěte zahájili děčínští kriminalisté trestní stíhání proti dvaatřicetileté ženě. Ta od začátku školního roku nezajišťuje školní docházku pro svého syna, díky čemuž do současné doby vykázal přes sto padesát neomluvených hodin. Doufejme, že tváří v tvář hrozbě až dvouletého pobytu ve vězení matka přehodnotí svůj přístup.
 
 
O věci ponechané ve vozech je mezi zloději stále velká poptávka
 
Dalším, kdo podcenil riziko ponechání věcí ve vozidle, je jeden řidič z děčínska. Kalhoty, které ponechal na zadní sedačce ve svém voze zaparkovaném mezi obcemi Jílové a Sněžník, přilákaly neznámého lapku, patrně v naději, že by v nich mohly být peníze. A nespletl se. Odcházel s necelými čtyřmi tisíci. Poškozený není sám, protože v ten samý den poblíž zmizel z dalšího automobilu batoh z peněženkou a finanční hotovostí v téměř trojnásobné hodnotě, než v předchozím případě. Je-li pachatelem týž člověk není známo. Známo je ale určitě to, že cenné věci se v zaparkovaných vozidlech bez dozoru neměly nechávat.
 
 
 
 
20.4.2011, Děčín
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem