Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Přípravy na čtvrtfinále

Policejní opatření trvají i při čtvrtfinálových zápasech. Týkají se nejen našich fanoušků mířících do Polska, ale i fanoušků jiných zemí cestujících přes naše území na zápasy svých týmů v Polsku a na Ukrajině. 

V Polsku i nadále zůstává 12 spotterů, kteří se před čtvrtečním čtvrtfinálovým zápasem přemístili z Vratislavi do Varšavy. Rovněž zde budou, ve spolupráci s policisty z dalších zemí, tipovat rizikové skupiny fanoušků a upozorňovat na ně své polské kolegy.
 
Také na varšavské utkání vypravily České dráhy několik vlakových speciálů pro fanoušky, ve kterých budou přítomni policisté z oddělení doprovodů vlaků. Jejich pozornosti neuniknou ani pravidelné vlakové spoje. Díky informacím operačního odboru Policejního prezidia ČR je doprava přes naše území pozorně sledována a na jednotlivé skupiny fanoušků, mířící od nás či z jiných zemí na utkání, jsou policisté včas upozorňováni.
 
Policejní opatření se budou i nadále týkat také silniční dopravy a hraničních přechodů, přestože nebudou tak rozsáhlá, jako při utkáních našeho fotbalového týmu v základní skupině v nedaleké Vratislavi.
 
V případě varšavského zápasu  s nasazením policistů Policie ČR v bezprostředním okolí stadionu nepočítáme. Po vyhodnocení dostupných informací a konzultaci situace s Fotbalovou asociací ČR, českým konzulátem ve Varšavě i polskou policií, neočekáváme takový nápor fanoušků, při kterém by byla asistence našich uniformovaných policistů na místě nutná. Ze strany polských orgánů byla spolupráce s českými policisty ve Vratislavi velmi kladně hodnocena. Byla přínosem pro obě strany a také díky ní nemuseli ani polští ani čeští policisté řešit žádné mimořádné události, do kterých by byli občané České republiky přímo zapojeni.
 
 
 
kpt. Mgr. Jan Melša
tiskový mluvčí Policejního prezidia ČR
20.06.2012

vytisknout  e-mailem