Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Připravujeme bezpečnostní opatření

OLOMOUC - Do Olomouce přijedou fanoušci FC Fastav Zlín a Lokomotiv Moskva. 

Dne 7. 12. 2017 se v době od 19:00 hod uskuteční na Andrově stadionu v Olomouci v rámci Evropské ligy, mezistátní fotbalové utkání mezi celky fotbalového klubu FC Fastav Zlín a Lokomotiv Moskva.

Vzhledem k tomu, že utkání bylo vyhodnoceno jako rizikové, bude mít bezpečnostní opatření k zajištění klidu a veřejného pořádku krajský charakter. Do opatření jsou zařazeni policisté pořádkové služby, včetně policistů pořádkových jednotek, dále  policisté služby kriminální a dopravní policie a rovněž policisté z antikonfliktního týmu. Na opatření se v součinnosti s Policií České republiky podílejí také strážníci Městské policie Olomouc. Nasazení sil a prostředků bude odpovídat předpokládané míře rizikovosti utkání.

Policisté budou monitorovat příjezd fanoušků do Olomouce i jejich pohyb po městě před, během i po skončení zápasu. Jsme také v úzkém kontaktu s pořadatelskou službou na stadionu a fotbalovým klubem.  

Jde zejména o preventivní opatření, jehož cílem je zajištění veřejného pořádku ve městě, bezpečnost občanů a zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu ve městě. Apelujeme jak na fanoušky, tak širokou veřejnost, aby všichni důsledně dbali pokynů policistů. V případě jakéhokoliv protiprávního jednání budou policisté připraveni zakročit a nežádoucímu jednání zamezit.

por. Mgr. Irena Urbánková

5. prosince 2017

Aktualizace 11. 12. 2017

Policisty Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje posílily také pořádkové jednotky Jihomoravského, Moravskoslezského a Zlínského kraje, včetně jízdní policie. Utkání sledovalo 4 682 diváků, z toho 740 příznivců fotbalového klubu Lokomotiv Moskva. V době přestávky mezi poločasy vběhl na hrací plochu jeden z fanoušků zlínského fotbalového klubu. Pořadatelskou službou byl zpacifikován a také vykázán ze stadionu. Během opatření nedošlo k narušení veřejného pořádku.

por. Mgr. Irena Urbánková

11. prosince 2017

vytisknout  e-mailem