Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Příprava na zimní sezónu

Policisté kontrolovali vozy rychnovské SÚS  

V pátek 30. října 2009 se zástupci rychnovského dopravního inspektorátu PČR zúčastnili pravidelné každoroční kontroly připravenosti  techniky Správy a údržby silnic Královéhradeckého kraje, oblast Rychnov nad Kněžnou, na nadcházející zimní sezónu. Akce proběhla za  účasti krajského radního pro dopravu Královéhradeckého kraje  Josefa Ješiny, zástupců Správy a údržby silnic Královéhradeckého kraje Ing. Petra Zimy,  Michala Novotného a dalších na střediscích SÚS v Rokytnici v Orlických horách, Rychnově nad Kněžnou a Dobrušce. Silničáři na jednotlivých provozovnách přistavili ke kontrole odklízecí techniku nejčastěji zastoupenou stroji : T-815, LIAZ, Škoda 706 MTS, Praga, Mercedes Unimog s nasazenými pluhy a nástavbami a sněhové frézy. Odzkoušena byla funkčnost jednotlivých mechanismů.  Přestože se jedná převážně o starší techniku s již mnoha najetými zimními sezónami, prokázali pracovníci SÚS kus poctivé práce na udržení provozuschopnosti  a připravenosti přistavené techniky na nastávající zimu. Rovněž zásobárny posypového materiálu jsou již naplněny. 
Závěrem je možné konstatovat, že silničáři v rychnovském regionu jsou řádně připraveni na nastávající zimu a nezbývá, než si přát, aby se stejně dobře na zimní podmínky připravili i motoristé. Zejména vhodnými pneumatikami, kontrolou provozních náplní, stavu baterií a hlavně bezvadným stavem předepsaného osvětlení vozidel. Na to se v současnosti  prioritně zaměří i policisté při silničních kontrolách.
Z každoročně se opakujících zkušeností se po prvních sněhových nadílkách setkáváme s "odbornými" komentáři řidičů na téma, "jak silničáři zaspali". Tyto interpretace ale většinou pocházejí právě od těch řidičů, kteří nepochopitelně užívají  letní pneumatiky - zcela nevyhovující v našich podmínkách - i během zimního období. 
npor. Ing. Rudolf Petřík
6. listopadu 2009
 

vytisknout  e-mailem