Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Případ zavražděné jedenatřicetileté ženy z Jindřichohradecka

Jižní Čechy - Jihočeští kriminalisté se nadále intenzivně zabývají násilným trestným činem. 

Jihočeští kriminalisté touto cestou děkují všem všímavým občanům, kteří zareagovali na výzvu ve sdělovacích prostředcích, týkající se svědka, který se se zavražděnou setkal v noci 20. prosince 2008 v 03:30 v Husových sadech v Jindřichově Hradci. 
Vzhledem k tomu, že v souvislosti s uvedeným případem se objevuje mezi veřejností celá řada nepodložených spekulací a zavádějících informací, rozhodli se kriminalisté zrekapitulovat podložené skutečnosti, kterými jihočeská policie v současné době disponuje a využívá jich při vyšetřování zvlášť závažného násilného trestného činu.
 
19. prosince 2008
  •  účast mladé ženy na večírku v Paradise Clubu v Jindřichově Hradci
 
20. prosince 2008 do 02:00
  • pohyb ženy uvnitř zmíněného klub a v prostoru před ním
 
20. prosince 2008 v 02:30
  • zaznamenán výskyt ženy v parku na lavičce v Husových sadech v Jindřichově Hradci
 
20. prosince 2008 v 03:30
  • pohyb ve společnosti neznámého muže (viz identikit)
 
1. března 2009
  • řeka Nežárka vydala tělo jedenatřicetileté ženy z Jindřichohradecka. Výsledek provedené soudní pitvy potvrdil, že žena zemřela násilnou smrtí. Policie ČR žádá o pomoc všechny rybáře, turisty, milovníky přírody i majitele chat v prostoru lesního porostu Jemčina v katastru obce Val, kde bylo nalezeno tělo poškozené ženy. Pro dokreslení situace policisté uvedli, že v uvedené době nebyl sníh a řeka Nežárka nebyla zamrzlá.
 
24. května 2009
  • kriminalisté opět vyzývají občany ke spolupráci a zveřejňují identikit důležitého svědka, který se měl v noci 20. 12. 2008 v 03:30 setkat se zavražděnou ženou v Husových sadech v J. Hradci. Jedná se o muže 175 cm vysoké střední postavy, má tmavé vlasy a vousy, tzv. strniště. Nosí dioptrické brýle, typu retro. Brýle stejného typu měl herec Jiří Macháček, který ztvárnil hlavní roli v českém filmu Medvídek. V levém uchu má muž dvě náušnice – kroužky. Oblečený byl do riflí a delší tmavé bundy na zip, která je na zádech ozdobena přibližně deseticentimetrovými písmeny. Na hlavě měl tmavou čepici z pružného materiálu a na rukách tmavé rukavice. Hovoří česky, bez přízvuku.
  • prostřednictvím Policie ČR, žádá bratr zavražděné ženy o předání svého prohlášení sdělovacím prostředkům tak, aby se jeho obsah dostal k široké veřejnosti.
Prohlášení:
„Za informaci, která povede k odhalení a následnému odsouzení pachatele vraždy spáchané na mé sestře Soně Illeové, vyplatí m částku 100 tisíc korun. Souhlasím s tím, že veškeré informace budou předávány na bezplatnou linku 158.“
identikitidentikit

vytisknout  e-mailem