Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Případ uneseného chlapce byl vymyšlený

NYMBURSKO - Na případu pracovalo několik kriminalistů z Územního odboru Nymburk. 

Od pondělního večera se policisté ve spolupráci s nymburskými kriminalisty intenzivně věnují oznámení, které na tísňovou linku policie 158 učinili rodiče nezletilého chlapce z obce Benátecká Vrutice. Chlapec rodičům uvedl, že se jej pokusil neznámý muž unést ze zahrady rodinného domu. Kromě těchto informací a způsobu únosu popsal policistům i muže, který se měl tohoto jednání dopustit. Matka pak tuto informaci, z obavy před neznámým mužem a z možného dalšího podobného jednání, sdílela na sociálních sítích i s varováním ostatních rodičů. 

Od oznámení případu věnovali kriminalisté této záležitosti maximální pozornost a prováděli potřebná šetření, která by vedla k objasnění této věci. V rámci veškerých provedených procesních úkonů následně zjistili, že v tomto případě nedošlo k žádnému protiprávnímu jednání a skutek se nestal. Jak sám i následně chlapec policistům uvedl, nic ze sdělených informací se nezakládalo na pravdě a vše bylo smyšlené.


Touto cestou by nymburští policisté rádi apelovali na rodiče a veřejnost, aby v podobných případech nejprve kontaktovali Policii ČR a nešířili informace na sociálních sítích do doby, než bude událost prověřena kriminalisty a zjištěn skutečný stav věci. Podobné zprávy pak zcela zbytečně vyvolávají paniku a strach a velice rychle se v prostředí sociálních síti šíří.

mjr. Mgr. Bc. Vlasta Suchánková
oddělení tisku a prevence
KŘP Středočeského kraje
8. prosince 2020

vytisknout  e-mailem