Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Případ šílené jízdy ukončen

HRADECKO - Muž je viněn ze tří trestných činů. 

Na začátku března vyšetřovatel z oddělení obecné kriminality ukončil vyšetřování návrhem na podání obžaloby případ muže, který extrémně nebezpečnou jízdou v loňském červnu ohrozil život i zdraví několika lidí (původní zpráva zde). Během vyšetřování vyšlo najevo, že den před touto jízdou ještě na Pražské třídě v Hradci Králové s vozidlem značky Škoda Octavia narazil do před ním odbočujícího auta značky Ford Focus. Z místa odjel, aniž by splnil svoje zákonné povinnosti. Naštěstí při nehodě nedošlo k žádnému zranění. Na fordu způsobil škodu za více jak 22 tisíc korun.
Ačkoliv muž nikdy nevlastnil řidičské oprávnění a zákaz řízení měl soustavně udělován od roku 2005, který měl vypršet v roce 2024, byl přichycen během 4 měsíců 5 x při řízení vozidla a během necelých 3 měsíců způsobil 3 nehody.
V současné době je již na 30letého muže z Hradce Králové podána obžaloba, a pokud ho soud uzná vinným, za trestné činy obecné ohrožení, poškození cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí mu hrozí trest odnětí svobody od 3 do 8 let.

por. Iva Kormošová
6.4.2020, 11.30

vytisknout  e-mailem