Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Případ nálezu mrtvého muže v Dobřanech objasněn

PLZEŇSKÝ KRAJ - Kriminalisté z odboru obecné kriminality obvinili dvě mladistvé osoby. V souvislosti s případem prověřují ještě dvě podezřelé osoby, a to jednoho nezletilého a dalšího mladého muže, po kterém prozatím pátráme. 

V pondělí dne 11.9.2017 přijali policisté oznámení o nálezu mrtvého muže neznámé totožnosti v ulici Loudů v obci Dobřany na jižním Plzeňsku. Věc si na místě dle věcné příslušnosti převzali kriminalisté z odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje pro důvodné podezření, že muž se mohl stát obětí násilného trestného činu. Krajští kriminalisté začali na případu intenzivně pracovat. Ještě ten den ztotožnili zemřelého jako 28letého cizince. Díky místní znalosti, záznamům z kamerového systému a preciznímu prověřování se kriminalistům podařilo ustanovit skupinu osob, která se mohla násilné trestné činnosti dopustit. Ve středu 13.9.2017 pak proběhlo na jižním Plzeňsku rozsáhlé prověřování míst, která mohla mít souvislost s trestnou činností. Rovněž proběhlo podání vysvětlení u několika osob za účelem objasnění všech okolností případu. Po pečlivém zadokumentování všech důkazních prostředků pak vrchní komisařka zahájila trestní stíhání dvou 17letých mladíků pro provinění loupeže dle § 173 odst. 1, odst. 4 tr. zákoníku, spáchaného ve formě spolupachatelství. Zároveň byl státnímu zástupci podán podnět k podání návrhu na vzetí dvou obviněných mladistvých osob do vazby. Obviněné osoby měly ještě společně se dvěma podezřelými  dne 10.9.2017 kolem 22.00 hodin vylákat poškozeného cizince na inkriminované místo. Skupina mladíků pak muže měla fyzicky napadnout, protože se chtěla zmocnit věcí, které měl poškozený u sebe. V napadání mladíci měli pokračovat údery a kopy do horní části těla, v důsledku čehož muž zemřel.

V souvislosti s případem prověřujeme ještě další dvě podezřelé osoby, a to jednoho nezletilého a jednoho mladého muže, po kterém prozatím pátráme.

por. Mgr. Markéta Fialová
15. září 2017

vytisknout  e-mailem