Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Případ loupeže

PLZEŇ – Plzeňští kriminalisté objasnili další případ zvlášť závažného zločinu loupeže. Obviněný muž byl vzat do vazby. 

    Ve vazební věznici skončil muž, který před cca 5 týdny v Plzni nejprve verbálně, poté fyzicky napadl mladíka, vzal mu jeho mobilní telefon, který rozbil o blízký kámen, čepici, sluchátka k mobilnímu telefonu a peněženku s obsahem finanční hotovosti ve výši 500 korun a osobními doklady. Podezřelý muž byl dne 27. listopadu 2017 zadržen policejní hlídkou v Plzni. Kriminalisté svou důkladnou operativní činností shromáždili důkazy a na jejich základě poté zahájili trestní stíhání 19letého mladíka, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a přečinu výtržnictví. 

     Devatenáctiletý muž je obviněn z toho, že 20. října 2017 ve večerních hodinách v Plzni v prostoru parku Mlýnské strouhy nejprve poškozeného 18letého mladíka, který seděl na lavičce, slovně napadl, poté ho pod slovní hrozbou přiměl k vydání obsahu kapes. Svým jednáním způsobil podezřelý poškozenému hmotnou škodu ve výši nejméně 4 400 korun. Tohoto jednání se obviněný dopustil i přes to, že byl rozsudkem Okresního soudu Plzeň-město v loňském roce uznán vinným, mimo jiné ze spáchání provinění výtržnictví spáchaného formou spolupachatelství, ca což byl odsouzen k podmíněnému trestu odnětí svobody s výměrou 10 měsíců a zkušební dobou do 25. srpna 2017. 

     Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Vznikla totiž důvodná obava, že bude muž trestnou činnost opakovat, pokračovat v ní nebo se bude trestnímu stíhání vyhýbat.  Na základě rozhodnutí soudu byl obviněný muž vzat do vazby dne 29. listopadu 2017. Případ kriminalisté dále vyšetřují. Za spáchaný zvlášť závažný zločin hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody až na deset let.

prap. Veronika Hokrová
1. prosince 2017

vytisknout  e-mailem