Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Případ loupeže na Chebsku

CHEBSKO – Skončil ve vazbě a hrozí mu až desetileté vězení. 

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání sedmatřicetiletého muže z Aše, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a přečinu porušování domovní svobody.

Obviněný muž měl na konci listopadu letošního roku krátce před osmou hodinnou ranní vniknout pootevřeným oknem do pokoje jednoho z hotelů na Chebsku. Obviněného si měla po svém probuzení všimnout osmatřicetiletá žena, která pokoj obývala. Muž na ní měl začít okamžitě křičet, fyzicky jí napadnout několika údery do oblasti hlavy, ohrožovat jí a požadovat po ní klíče od pokoje. Poté mu měla žena ze strachu o svůj život a zdraví ukázat, kde se nachází její kabelka. Z té měl následně poškozený odcizit svazek klíčů, finanční hotovost, peněženku s osobními doklady, mobilní telefon a z hotelového pokoje utéct.

Tímto svým jednáním měl ženě způsobit škodu téměř 13 tisíc korun.

Napadená žena musela po tomto incidentu vyhledat lékařské ošetření v nemocnici, kde byla po vyšetření hospitalizována.

Případem se začali kriminalisté intenzivně zabývat a po několika dnech sedmatřicetiletého muže zadrželi. Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.

V případě prokázání viny hrozí sedmatřicetiletému muži trest odnětí svobody až na deset let.

nprap. Jakub Kopřiva
6. 12. 2021

vytisknout  e-mailem