Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Přímo před jejich zraky došlo k nehodě. Okamžitě začali zachraňovat řidičku.

KUTNOHORSKO – Policisté zasahovali u dopravní nehody, která se stala přímo před nimi . . . záchrana byla úspěšná. 

Policisté z kutnohorského dopravního inspektorátu, prap. Valter Muller a prap. Tomáš Pilman, prováděli desáté březnové dopoledne dohled nad silničním provozem, kdy se zaměřovali na kontrolu nákladních vozidel u obce Drobovice. V tu chvíli určitě nečekali, že za pár krátkých chvil budou nasazovat všechny své síly k tomu, aby zachránili lidský život.

Přímo před jejich zraky došlo totiž k dopravní nehodě. Řidička osobního vozu se bohužel dostatečně nepřesvědčila, zda může bezpečně vyjet z odstavného parkoviště na hlavní silnici  . . . a v tu chvíli přišel náraz. Přímo do Škody Fabia nabourala po hlavní komunikaci projíždějící nákladní souprava.

Jeden z policistů okamžitě běžel k vozidlu, druhý poté, co o nehodě informoval operační středisko a zdravotnickou záchrannou službu, přiběhl též kolegovi na pomoc, a to i s defibrilátorem a zdravotnickým batohem.

Ve fabii, kterou střet s nákladním vozem převrátil na bok, byla zaklíněná jeho řidička, v bezvědomí. Jeden z policistů okamžitě odstranil poškozené čelní sklo, aby se k ženě dostal a začal s poskytováním první pomoci a uvolněním dýchacích cest.. Po chvíli řidička nabyla vědomí a policisté spolu s dalšími svědky nehody začali řidičku z vozu vyprošťovat. Pod převráceným vozem, který museli společnými silami nadzvednout, měla totiž zaklíněnou ruku.

Další zásadní krok provedli čáslavští hasiči. Pomocí hydraulických nůžek odstřihli střechu z fabie,  zraněnou řidičku vyprostili a předali záchranářům. Policisté neponechali nic náhodě a ještě zkontrolovali motorovou část vozidla, aby nedošlo k úniku provozních kapalin, nebo k požáru.

Zásah policistů byl rychlý, profesionální a hlavně úspěšný. Díky jejich včasné pomoci zachránili 61leté řidičce život.

prap. Tomáš Pilman – 28let, ve služebním poměru 9 let, mezi jeho záliby patří určitě rodina, motorka, ale také jeho práce - tedy služba u policie.  V jeho případě se jedná o první záchranu lidského života.

prap. Valter Muller – 31let, ve služebním poměru 9 let. Rád tráví čas se svou přítelkyní, zajímá ho fotbal a i pro něho je práce u policie tím, co chtěl vždycky dělat.  V jeho případě se jedná o druhou záchranu lidského života.

Záchrana životaZáchrana života

mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
oddělení tisku a prevence
KŘP Středočeského kraje
18. května 2022

vytisknout  e-mailem