Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Příliš mnoho klíčů

DĚČÍN - Příliš mnoho klíčů; Neřídil se zákazem, řídil automobil; Úřadům je lépe nic netajit; Ach ty věci stále ponechávané v autech 

Zvláštním způsobem měla prodat automobil třicetiletá žena ze Šluknovska. Kupujícímu totiž nepředala náhradní klíčky, pomocí kterých vozidlo po nějakém čase od uzavření obchodu odcizila. Místní policisté proti ní v těchto dnech zahájili trestní stíhání pro krádež. Obviněná tak na svou vychytralost doplatila hrozbou až dvouletého vězení.
 
 
Neřídil se zákazem, řídil automobil
 
Dvaadvacetiletého mladíka zastavila v úterý večer hlídka varnsdorfských policistů. Řidič nepředložil ani jeden doklad, pouze uvedl své jméno a datum narození. Tak muži zákona zjistili, že muž má vyslovený zákaz řízení motorových vozidel. Následovalo podezření přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí ve zkráceném přípravném řízení a s tím je nerozlučně spjatá možnost až tříletého pobytu v nápravném zařízení.
 
 
Úřadům je lépe nic netajit
 
Trestní stíhání pro podvod má od rumburských kriminalistů nadělené pětatřicetiletá žena. Ta pobrala na rodičovském příspěvku na svého syna přes třicet tisíc korun, na které neměla nárok. A to z toho důvodu, že neměla oznámit skutečnost rozhodnou pro nárok na vyplácení této dávky. Obviněná tak musí čelit nepříjemné hrozbě až dvouletého odnětí svobody.
 
 
Ach ty věci stále ponechávané v autech
 
Navigace a autorádio ponechané bez dozoru ve vozidle zaparkovaném na jedné děčínské ulici přilákaly neznámého zloděje. Ten neváhal, rozbil kamenem okno, a s uvedenými věcmi zmizel, přičemž po sobě zanechal škodu ve výši zhruba dvacet tisíc korun. Po pachateli pátrají policisté z obvodního oddělení.
 
 
 
 
28.4.2011, Děčín
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem