Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Příležitost dělá zloděje

PROSTĚJOV - Kdo si věci nehlídá, daruje je zloději. 

O tom, že nehlídat si své věci se nemusí vyplatit, se v neděli 23. dubna nezávisle na sobě přesvědčili dva muži v Prostějově. V prvním případě pětatřicetiletý muž, který mezi druhou a čtvrtou hodinou v noci během pobytu v baru v centru města bez dohledu ponechal pánskou černou příruční tašku na doklady. Příležitosti využil a tašky se neoprávněně zmocnil dosud nezjištěný pachatel. Společně s taškou její majitel přišel i o osobní doklady, tři platební, jednu tankovací a jednu elektronickou pro vstup do zaměstnání, finanční hotovost 1 500 korun, svazek klíčů a stříbrný mobilní telefon značky Vodafone. Celkem způsobenou škodu poškozený vyčíslil na více než 4 tisíce korun.

O pánskou příruční tašku ve stejný den přišel i třiasedmdesátiletý muž. V tomto případě neznámému pachateli stačila chvilková nepozornost při pohybu po parkovišti u nákupní zóny v Okružní ulici v Prostějově krátce po čtrnácté hodině. Tašku pachatel odcizil z nákupního vozíku. S taškou muž přišel i o osobní doklady, doklady od vozidla a přívěsného vozíku, platební kartu, finanční hotovost ve výši 3 200 korun a pánskou a dámskou peněženku.

Pachatelé obou skutků jsou pro své jednání podezřelí z přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Za ten jim podle trestního zákoníku hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

por. Mgr. František Kořínek

24. dubna 2017

vytisknout  e-mailem