Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

„Příležitost dělá zloděje“

JABLONECKO – Policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu muži z Českolipska. 

I přes to, že již v minulosti od soudu odešel s podmínkou za páchání trestné činnosti, neváhal se 33letý muž z Českolipska chopit další příležitosti.

Ve čtvrtek 26. října, za účelem předem smluvené návštěvy, se muž vydal do objektu domu, v němž mimo jiné sídlí také jedna ze společností, jejíž doménou je také usilování o začlenění osob do běžného společenského života.

Muž přicházející na smluvenou schůzku, při své cestě do patra domu, spatřil otevřené dveře do účelové místnosti. Na židli tam pokojně ležela dámská kabelka. Na chodbě nebyl nikdo, a tak se recidivista nenechal více pobízet a do místnosti vstoupil. Otevřel kabelku, uvnitř níž byla peněženka s doklady a platební kartou. Využil tak nepozornosti či neopatrnosti majitelky módního doplňku, která se na okamžik vzdálila. Z peněženky si muž vzal to, co potřeboval a nepotřebný obal odhodil. Po ukončení smluvené schůzky budovu jakoby nic opustil.

Jakmile majitelka zjistila, že jí byla peněženka s doklady zcizena, obrátila se okamžitě na policisty.
Ti v průběhu vyšetřování zjistili osobu, z níž jak se říká „příležitost udělala zloděje“. Netrvalo dlouho a 33letý Českolipák v doprovodu mužů zákona navštívil policejní služebnu, kde se k věci doznal.

Policisté mu ve zkráceném přípravném trestním řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

Škoda, kterou způsobil, dosáhla téměř pěti set korun.

01. 12. 2017
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem