Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Přijeli, soutěžili, zvítězili

První místo za týmovou práci a druhé a třetí v jednotlivcích získali naši kolegové v celorepublikové soutěži dopravních policistů. 

Ve čtvrtek 14. září 2023 se uskutečnilo celorepublikové kolo soutěže dopravních policistů. Organizace se letos zhostili kolegové Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje. Zástupci jednotlivých krajských ředitelství, kteří v krajských kolech obsadili první a druhé místo, si otestovali své odborné teoretické znalosti i praktické dovednosti.
Náš kraj reprezentovali prap. Ing. Jakub Demel z oddělení silničního dohledu a prap. Ondřej Monsport z dopravního inspektorátu Nový Jičín. V konkurenci celkem třiceti zúčastněných obsadil prap. Demel druhé místo a prap. Monsport místo třetí. O vyrovnanosti soutěže svědčí fakt, že stříbrnou příčku od zlaté dělily pouze dva body. Na zlato si ovšem oba také sáhli. Vyrovnané a skvělé výkony je posunuly na nejvyšší stupeň a v družstvech se umístili na prvním místě. Informace k celorepublikové soutěži jsou zveřejněny na https://www.policie.cz/clanek/celorepublikova-soutez-dopravnich-policistu-2023.aspx

Pro dokreslení atmosféry, která zde panovala, jsem naše reprezentanty trochu vyzpovídala. Oba shodně pochválili nejen skvělou organizaci soutěže, ale také  náročnost všech čtyř disciplín. Těmi byly testy z pravidel silničního provozu a odborných znalostí dopravní služby, řízení křižovatky a jízda zručnosti.
Všichni soutěžící byli dle jejich sdělení výborně připraveni, někteří přijeli s cílem zlatou „regulku“ vyhrát. Ale ani naši kolegové nic nepodcenili, jak je patrno z konečného výsledku, připravovali se hlavně na testy. A ty byly opravdu náročné: otázky z oblasti dopravního inženýrství, přepravy ADR, dohody AETR … Také řízení křižovatky přineslo mnohým „adrenalinové“ situace. Řidiči neznající pokyny policistů jim totiž jejich výkony určitě neulehčovali.

Závěrem dodejme, že oba naši kolegové svorně potvrdili, že samotná účast byla pro ně velkým přínosem. Soutěž si užili. Měli možnost porovnat si své znalosti a zkušenosti z praxe a potkat kolegy a kamarády z jiných krajů.
Ovšem nejlepším zážitkem bylo umístění na pomyslné bedně.

Za skvělou reprezentaci našeho krajského ředitelství oběma dopravním policistům ze srdce gratulujeme.

Informace k letošnímu ročníku soutěže moravskoslezských dopravních policistů naleznete na našich internetových stránkách: http://www.policie.cz/clanek/moravskoslezsky-regulovcik-roku-2023-zna-viteze.aspx

por. Mgr. Daniela Vlčková
oddělení tisku
26. 9. 2023

Odkazy do noveho okna

Ocenění za první místo v družstvech

Ocenění za první místo v družstvech 

Detailní náhled

prap. Demel

prap. Demel 

Detailní náhled

prap. Monsport

prap. Monsport 

Detailní náhled

Vítězové

Vítězové 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem