Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Příčiny odpolední nehody na dálnici D1 jsou prozatím nejasné

MIROŠOVICE – Policie nyní hledá svědky celé této události. 

VYDÁNO: 21:30 hod.
 
Dnes přibližně pět minut před sedmnáctou hodinou došlo na zhruba dvacátém kilometru dálnice D1 ve směru do Prahy k dopravní nehodě dvou osobních vozidel. Není přitom dosud jasné, zda při této události nefiguruje ještě další účastník.
 
K nehodě mělo dojít krátce poté, co dvaapadesátiletá řidička stříbrného vozu Honda Civic najela na dálnici. V jedné chvíli ucítila zadní náraz, který mělo způsobit jakési neznámé, patrně nákladní vozidlo. Následkem toho se dostala do smyku a narazila do středových svodidel. V okamžiku, kdy se její vůz obrátil do protisměru a zůstal stát v levém jízdním pruhu, střetl se s právě přijíždějícím bílým Fordem Fiesta, který řídil šestapadesátiletý muž. On i řidička utrpěli lehké zranění a skončili v nemocnici. Jednapadesátiletý spolujezdec řidiče vyvázl naštěstí nezraněn. Celkovou škodu vyčíslili policisté předběžně na 150 tisíc korun. Alkohol u obou řidičů vyloučili na místě provedením orientační dechové zkoušky.
 
Vozidla po nehodě komunikaci v těchto místech téměř zcela zablokovala, dopravu museli vést policisté odstavným jízdním pruhem. Začaly vznikat dlouhé kolony, a to zejména v oblasti nájezdu na D1 ve směru od Mirošovic. Komunikace byla opět zprůjezdněna ve tři čtvrtě na sedm, kdy se podařilo následky nehody zcela odstranit.
 
Příčiny této události jsou dosud nejasné. Není vyloučeno, že první náraz do osobního vozidla honda mohlo způsobit neznámé vozidlo větších rozměrů, patrně žluté barvy. To se ale policii dosud nepodařilo zjistit, neboť údajný viník této dopravní nehody měl z místa ujet. Pomoci by tedy mohli případní svědci, na které se nyní policie obrací se žádostí o pomoc a spolupráci. Jakékoliv informace, které by mohly přispět k řádnému objasnění této události, přijmou policisté Dálničního oddělení Mirošovice, kteří případ vyšetřují, anebo operátoři na známé lince 158.
       
por. Bc. Eva Stulíková
tisková mluvčí
P ČR Benešov
24. listopadu 2014

vytisknout  e-mailem