Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Příbramské silnice o velikonočních svátcích

PŘÍBRAMSKO - Dne 18. dubna přehlédl ve večerních hodinách řidič osobního vozu v obci Třebsko cyklistu, 

který jel po hlavní silnici. Sanitka následně lehce zraněného muže přepravila do nemocnice. Hmotná škoda byla vyčíslena na 30 tisíc korun.

Na Velký pátek došlo v dopoledních hodinách na silnici I/18 u obce Drásov k tragické dopravní nehodě. Sedmadvacetiletý šofér jedoucí v osobním vozidle ve směru na Sedlčany začal předjíždět automobil před sebou, nevšiml si však, že je již předjížděn motocyklem. Levým bokem auta narazil do 28letého motorkáře, který poté vyjel mimo vozovku, a havaroval do dopravní značky. Muž utrpěl velmi vážná zranění, kterým na místě podlehl.

Škoda ve výši 30 tisíc korun vznikla při sobotní nehodě v Podbrdské ulici v Příbrami. Osmadvacetiletý motorista špatně zajistil při parkování vozidlo značky Škoda Octavia. To se samovolně rozjelo, přejelo přes silnici a zadní částí narazilo do vzrostlého stromu u místní restaurace.

V neděli 21. dubna se stala nehoda v obci Rožmitál pod Třemšínem. Cyklistka nerespektovala dopravní značku „Stůj, dej přednost v jízdě“ a vjela do prostoru křižovatky. Přitom levým bokem kola zachytila o přední část projíždějícího motocyklu. Žena utrpěla lehké zranění, navíc se ukázalo, že je pod vlivem alkoholu. Policisté u ní při dechové zkoušce naměřili jedno promile.

Lehkým zraněním 62leté cyklistky skončila nehoda, která se odehrála u obce Štětkovice na Velikonoční pondělí. Zatím nezjištěný řidič crossové motorky bez registrační značky při odbočování vlevo na místo ležící mimo komunikaci ohrozil tři cyklisty, kteří jeli v protisměru.

Během pěti dnů řešili dopravní policisté na Příbramsku celkem 14 nehod kvůli srnčí zvěři, vzniklá škoda přesáhla půl milionu korun. Nejhůře dopadla 23letá motoristka, která se v pátek snažila srně vyhnout a strhla řízení. Poté vjela na pravý okraj vozovky, kde čelně narazila do stromu, a vůz se následně převrátil na střechu. Zranění ale naštěstí žena neutrpěla. K nehodě došlo mezi obcemi Skoupý a Bratřejov.

por. Bc. Monika Schindlová, DiS.
tisková mluvčí
P ČR Příbram
23.duben 2019

vytisknout  e-mailem