Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Při vloupání se sám zranil

CHOMUTOVSKO - Navíc skončil ve vazbě; Policisté dopadli sprejera; Prací tablety se mu ukrást nepovedlo. 

Smolný den měl v minulém týdnu 38letý muž z Chomutova. Ten se měl v úterý vloupat do objektu zdravotního střediska v Chomutově, vytrhat tam krycí lišty od kabelů a poté kabely v předběžné hodnotě kolem 30 tisíc korun odcizit. Podle dosavadních zjištění byl při svém jednání vyrušen svědkyní a z místa utekl. Přivolaní policisté na místě vloupání našli krvavé stopy, proto se vydali podezřelého hledat na chirurgickou ambulanci. A byli úspěšní. Jelikož si muž při činu zřejmě způsobil zranění, vyhledal lékařské ošetření právě v chirurgické ambulanci. Tam ho policisté zadrželi a umístili do cely. Dechová zkouška ukázala, že dotyčný byl pod vlivem alkoholu, naměřený výsledek se blížil k hodnotě dvě promile. Následující den vyšetřovatel zahájil trestní stíhání muže pro trestné činy krádeže a poškození cizí věci. Vzhledem k trestní minulosti obviněného rovněž podal státnímu zástupci podnět k jeho vzetí do vazby. Ve čtvrtek pak soud na návrh státního zástupce rozhodl o vazbě a muž byl policisty eskortován do vazební věznice. V případě odsouzení hrozí muži, který byl za obdobné jednání v posledních třech letech potrestán, až tříletý trest odnětí svobody.

 

Policisté dopadli sprejera
Policisté chomutovského obvodního oddělení sdělili podezření z trestného činu poškození cizí věci 36letému muži z Chomutova. Viní ho z toho, že v srpnu na chomutovském sídlišti posprejoval zvonky u panelového domu a stejným způsobem poničil i zdi ve vestibulu a mezipatře tohoto domu. Podle policistů má mít muž na svědomí i posprejování vozovky před domem hanlivým nápisem. Svým jednáním měl podezřelý způsobit škodu v předběžné výši kolem 20 tisíc korun. Jednání muže, který byl v minulosti souzen pro majetkovou trestnou činnost, řeší policisté ve zkráceném přípravném řízení. Pokud jeho vinu uzná soud, může být potrestán odnětím svobody až na jeden rok.

 

Prací tablety se mu ukrást nepovedlo
Balení pracích tablet si podle všeho chtěl z prodejny chomutovského supermarketu odnést bez zaplacení 22letý muž z Jirkova. Včera ráno si měl tablety strčit do igelitové tašky, projít pokladnou bez zaplacení a dát se na útěk. Byl však chycen pracovníky prodejny a následně zadržen přivolanou policejní hlídkou. Hodnota zboží sice dosáhla částky pouhých 200 korun, avšak s ohledem na předchozí nedávné odsouzení muže pro krádež mu i tentokrát policisté sdělili podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

por. Mgr. Miroslava Glogovská
oddělení tisku a prevence Chomutov
20. srpna 2019

vytisknout  e-mailem