Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Při vaření pervitinu si dva muže přišli policisté

PRAHA VENKOV - VÝCHOD - Oba mohou skončit na 5 let za mřížemi 

Pro 43letého a 44letého muže si přišli policisté v době, kdy v rekreační chatce v obci Sluštice vařili další dávku pervitinu.

Oba muži měli drogu společně vyrábět nejméně od srpna minulého roku, a to v měsíčních intervalech. Při domovní prohlídce bylo nalezeno několik nádob a lahví s opatřenými chemickými přípravky a látkami, léky, laboratorní vybavení a sklo, které byly použity na výrobu pervitinu.

Policisté zjistili, že oba muži mají již v minulosti s drogovou trestnou činností zkušenosti. 44letý muž byl již v minulosti odsouzen za výrobu pervitinu a za to, že si v Polsku obstarával léky s obsahem látky potřebnou pro výrobu pervitinu. To měl podle policistů dělat i nadále a shánět a dovážet léky z Polska i nyní. 

Při jednom varu měli vyrobit 20–70 gramů pervitinu, který z části využili pro vlastní potřebu a část prodávali dalším několika uživatelům.

Kriminalisté z Územního odboru Praha venkov – východ oba muže obvinili z přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což jim v případě prokázání viny a pravomocného odsouzení hrozí až 5letý trest odnětí svobody.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
​9. května 2022

vytisknout  e-mailem