Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Při silniční kontrole zabavili policisté drogy

Řidič na sebe upozornil propadlou technickou prohlídkou. 

V pondělí 11. května si policisté z hlídkové služby prvního policejního obvodu povšimli v centru Prahy vozidla Ford Mustang. Systém lustrací, který mají ve služebním vozidle, je upozornil, že vozidlo má propadlou technickou prohlídku. Z tohoto důvodu se rozhodli, že provedou silniční kontrolu. Předepsaným způsobem vozidlo zastavili a řidiče vyzvali ke kontrole dokladů potřebných pro provoz a řízení vozidla. Ten jim vše předložil, ale policisté si všimli, že muž má zarudlé oči a celkově působil zpomaleně. Jeden z policistů ho proto vyzval k provedení testu na přítomnost omamných a psychotropních látek v těle. Test vyšel pozitivní na metamfetamin.

Při prohlídce osobních věcí, konkrétně batohu zmíněného řidiče, nalezli další průhledné sáčky s bílou krystalickou hmotou, injekční stříkačky a sáček s marihuanou. Dále zavírací nůž a elektrický paralizér. Test NARK II., kterým zjišťovali přítomnost OPL v bílé krystalické hmotě, vyšel pozitivní na metamfetamin. Celkem tak policisté u šestadvacetiletého muže zajistili téměř čtyřicet gramů pervitinu a šestnáct gramů marihuany.

Mladíka na místě zadrželi pro podezření ze spáchání trestného činu Přechovávání omamných a psychotropních látek a jedů, za což mu v případě odsouzení hrozí až jeden rok odnětí svobody.

por. Mgr. Hana Křížová, DiS. – 15. května 2020

vytisknout  e-mailem