Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Při přepadení neváhali střílet

PŘÍBRAMSKO - Ke konci minulého týdne zadrželi příbramští policisté ve spolupráci s kriminalisty z Písku tři osoby ve věku 21 – 39 let, které měly během února spáchat tři loupeže. 

Na jejich zatčení se podílela i zásahová jednotka.S vidinou rychlého obstarání peněz přepadli začátkem února restauraci v jedné malé obci na Dobříšsku. Dva maskovaní a ozbrojení muži sem vtrhli se slovy, že chtějí peníze. Odnesli si nakonec tržbu ve výši 17 tisíc korun. O deset dnů později v nočních hodinách loupili dva ze zadržených, z toho jedna žena, v herně v Milevsku. Dokonce zde z dlouhé zbraně vystřelili do zdi. Finanční obnos byl v obdobné výši.

Nejstarší z nich, 39letý muž, sám vběhl dne 21. února s kuklou na hlavě a s dlouhou zbraní v ruce do baru v Příbrami, kde se nacházelo několik hostů. Své přepadení zahájil výstřelem do stropu, poté chtěl po obsluze nandat do igelitové tašky veškeré peníze. V tomto případě šlo již o několik desítek tisíc korun. Při domovní prohlídce u něj byly nalezeny zbraně, náboje a bankovky.

Kriminalisté všem třem sdělili obvinění ze zločinu loupeže spáchaného ve spolupachatelství. Nejstarší z nich, který se nyní nachází ve vazební věznici, si ještě vyslechl obvinění z přečinu nedovolené ozbrojování. Za uvedené činy stanovuje trestní zákoník dva až deset let pobytu za zamřížovanými okny.

por. Bc. Monika Schindlová, DiS.
tisková mluvčí
P ČR Příbram
7. březen 2017

Odkazy do noveho okna

1 bankovky zajištěné při domovní prohlídce

1 bankovky zajištěné při domovní prohlíd... 

Detailní náhled

2 injekční stříkačky

2 injekční stříkačky 

Detailní náhled

nalezené střelivo

nalezené střelivo 

Detailní náhled

loupežné přepadení 21.2. Příbram

loupežné přepadení 21.2. Příbram 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem