Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Při předjíždění srazil cyklistu

ZLÍNSKO: Cyklista utrpěl těžké zranění. 

Včera v 17.15 hodin mezi obcemi Držková a Hošťálková srazil řidič nákladního vozidla při nebezpečném předjíždění cyklistu, který utrpěl pádem na vozovku těžké zranění. Řidič mu sice poskytl první pomoc a převezl ho do místa bydliště, ale odmítl nehodu nahlásit policii a sdělit cyklistovi svou totožnost a údaje o vozidle. Cyklista si poznamenal alespoň jeho telefonní číslo a vyfotil si registrační značku vozidla. Poté se nechal ošetřit v nemocnici s těžkým zraněním. Nehodu oznámil policistům lékař, který muže ošetřoval.

Policisté na základě údajů od zraněného sedmačtyřicetiletého cyklisty zjistili, že nákladní vozidlo řídil třiatřicetiletý muž z Otrokovic. Dechová zkouška byla u obou účastníků dopravní nehody negativní. Test na přítomnost omamných a psychotropních látek ovšem vykázal pozitivní hodnoty u řidiče nákladního vozidla. Vozidlo navíc nemělo platnou technickou kontrolu, nebylo tedy způsobilé k provozu.

Oba muži potvrdili, že cyklista jel ve směru od obce Hošťálková na obec Držková. Ve stejném směru jel i řidič nákladního vozidla. Když chtěl cyklistu v levotočivé zatáčce předjet a vyjel ze své jízdní dráhy do protisměru, objevilo se v protisměru jedoucí vozidlo. Řidič dodávky strhl řízení vpravo ve snaze zabránit střetu s protijedoucím vozidlem. Cyklista se snažil jet co nejvíce při pravém okraji vozovky, ale řidič dodávky ho přesto při úhybném manévru srazil.

Veškeré okolnosti dopravní nehody zjišťují dopravní policisté a kriminalisté.

18. července 2019, por. Bc. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem