Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Při potyčce došlo k závažnému zranění dvou mužů

PLZEŇSKÝ KRAJ – Násilný trestný čin, ke kterému došlo včera na Domažlicku, vyšetřují krajští kriminalisté jako dvojnásobný pokus vraždy. Z tohoto činu dnes obvinili šestatřicetiletého muže. 

Dne 6. dubna 2024 ve večerních hodinách jsme na tísňové lince 158 přijali oznámení o fyzickém napadení a zranění dvou mužů, ke kterému došlo na jednom z parkovišť v obci Folmava na Domažlicku. Na místo se dostavilo několik hlídek policie, záchranná služba, hasiči a krajští kriminalisté. Podle prvotních informací se mělo jednat o konflikt mezi třemi muži ve věku 42, 40 a 36 let, jenž měl vyústit až ve fyzické napadení, při kterém nejmladší z nich způsobil starším dvěma mužům závažná bodná poranění. Oba zranění byli letecky transportováni do zdravotnického zařízení k dalšímu ošetření. Bezprostředně po činu policisté na místě zadrželi podezřelého muže. 

Celý případ si převzali krajští kriminalisté a dnešního dne v odpoledních hodinách zahájili proti šestatřicetiletému muži trestní stíhání, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu vražda ve stádiu pokusu. Následně předají státnímu zástupci spolu se spisovým materiálem podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby.  

por. Bc. Barbora Šmaterová, DiS.
7. dubna 2024

vytisknout  e-mailem